Patricia Ţig are de făcut o alegere grea. Rezervă în Fed Cup sau turneul de la Doha

Patricia Ţig are de făcut o alegere grea. Rezervă în Fed Cup sau turneul de la Doha
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Jucătoarea de tenis Patricia Ţig a fost admisă pe tabloul de calificări al turneului de categorie Premier de la Doha, dar în aceeaşi perioadă este convocată în echipa României de Fed Cup.  

Gălăţeanca a fost în premieră chemată să facă parte din echipa Românie de Fed Cup, pentru partida cu Belgia de la Bucureşti, din 11 şi 12 februarie, alături de Simona Halep (4 WTA), Irina-Camelia Begu (28 WTA), Monica Niculescu (35 WTA) şi Sorana Cîrstea (59 WTA). Căpitanul-nejucător al echipei României, Ilie Năstase, a precizat că Patricia Ţig are statut de rezervă.

Anterior, Ţig, aflată pe locul 104 în ierarhia mondială, îşi anunţase opţiunea de a participa la turneul de la Doha, dotat cu premii totale în valoare de 776.000 dolari, iar organizatorii competiţiei din Qatar au confirmat că a intrat pe tabloul de calificări, cu jocuri programate tot pe 11 şi 12 februarie. Astfel, gălăţeanca se află în dificila postură de a trebui să aleagă între Doha şi postura de rezervă în echipa de Fed Cup.

În competiţia echipelor naţionale, după tragerea la sorţi, care va avea loc pe 10 februarie, nu se mai pot face modificări în componenţă, astfel că este posibil ca gălăţeanca să ajungă în situaţia de nu fi nici în formaţia României şi nici să poată juca la Doha, dacă va aştepta până în ultimul moment.

Totuşi, este posibil ca în cele din urmă alegerea să nu-i aparţină, pentru că în paşaport nu mai are loc de vize, are nevoie de unul nou şi nu ştie dacă formalităţile se vor încheia în timp util. „Nu am luat încă o decizie. Fiind rezervă, cred că absenţa de la Fed Cup nu ar fi o problemă, mai ales dacă celelalte fete vor fi ferite de accidentări până atunci şi le doresc să fie aşa. Totodată, mai aştept şi paşaportul, nu ştiu dacă o să-l am pentru Doha”, ne-a spus Patricia Ţig.

Sportiva ne-a mai spus că se simte tot mai bine din punct de vedere fizic şi crede că ar putea să joace în respectivul weekend. În urmă cu o săptămână, Patricia a fost nevoită, din cauza unei accidentări care-i provoca dureri la spate, să abandoneze în timpul meciului din primul tur al calificărilor turneului de la Sankt Petersburg (Rusia). Acum este la Braşov, unde face fizioterapie şi antrenamente uşoare.

Citit 1470 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2017 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.