Final de sezon în Liga Mol, în ovaţiile publicului. Răsturnări spectaculoase de scor

Final de sezon în Liga Mol, în ovaţiile publicului. Răsturnări spectaculoase de scor
Phil Bushbacher, cel mai bun jucător în ultimul meci din Liga Mol, 4 goluri şi o pasă decisivă (foto arhivă Sonia Baciu)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

 

Echipa de hochei Dunărea Galaţi şi-a încheiat evoluţiile în Liga Mol cu o victorie, scor 6-5 după prelungiri, obţinută, pe teren propriu, în faţa formaţiei maghiare Debrecen.

Sezonul de debut al echipei gălăţene în Liga Mol s-a încheiat cu o partidă superbă, condimentată cu răstunări de scor spectaculoase. Cei de la Dunărea au avut în prima jumătate a meciului o evoluţie foarte bună, ajungând să conducă cu 3-0, prin golurile marcate de Anton Popa (min. 4) şi Phil Bushbacher (min. 15 şi 21). De pe la mijlocul reprizei a doua, aspectul jocului s-a schimbat, echipa gălăţeană a început să dea semne de oboseală, iar Debrecen a redus din diferenţă în min. 31. La scorul de 3-1, portarul Arnold Laszlo, care apărase excelent, s-a accidentat la o ciocnire cu un adversar şi a fost înlocuit de Radu Viorel. Cu toate că şi longevivul goalkeeper (46 de ani) a avut o evoluţie excelentă, Debrecen a întors scorul în favoarea sa, ajungându-se la 3-5, în min. 51.

Susţinuţi puternic de public - comportament exemplar al suporterilor, care şi-au încurajat echipa în special în momentele grele, cele ale golurilor primite - cei de la Dunărea au răspuns cu o atitudine pe măsură, s-au mobilizat şi au revenit în meci printr-un nou gol (min. 52) al americanului Bushbacher: execuţie inteligentă, şut din spatele porţii pentru un ricoşeu ca la biliard, din portar în plasă. Apoi, în penultimul minut, antrenorul Marius Trandafir a fost inspirat, l-a trimis pe Kolyada în locul portarului, pentru superioritate numerică, şi tânărul ucrainean (22 de ani) a marcat golul egalizator, care a împins partida în repriza suplimentară.

După doar câteva secunde din prelungiri, Durkech a fost eliminat, Dunărea reuşind totuşi să reziste în inferioritate numerică. Apoi, rolurile s-au inversat, un hocheist de la Debrecen a ajuns pe banca de pedepse, iar în power-play Bushbacher a înscris golul victoriei, echipa gălăţeană încheind sezonul din Liga Mol în uralele publicului. Americanul Phil Bushbacher a fost MVP-ul meciului, cu patru goluri înscrise şi o pasă decisivă, cea pentru Anton Popa, de la prima reuşită a meciului.

În acelaşi timp, în tribunele patinoarului din Braşov, unde se juca meciul Corona - Sportul, s-a scandat „Dunărea”, iar victoria gălăţeană a fost salutată cu aplauze, echipa braşoveană păstrând astfel şanse teoretice de a intra în play-off de pe locul 4: Corona este la egalitate de puncte cu Debrecen, dar formaţia maghiară mai are de disputat un meci.

Dunărea a încheiat pe locul 9, iar de acum va evolua doar în Liga Naţională, luni urmând să joace în deplasare, la Cârţa, cu Steaua, de la ora 18,30.

Citit 1765 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.