Arcada a dezamăgit rău în derbiul cu Steaua

Arcada a dezamăgit rău în derbiul cu Steaua
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa masculină de volei Arcada Galați a pierdut, scor 3-0, derbiul Diviziei A1 cu Steaua, disputat luni, la Bucureşti. În urma acestui rezultat, formaţia gălăţeană a cedat primul loc în clasament, poziţie ocupată acum de stelişti.

În faţa unui adversar pe care îl învinsese mereu în acest sezon, inclusiv în Cupa României, Arcada a dezamăgit, având una din cele mai slabe evoluţii din acest sezon, păcătuind la toate capitolele. Cu multe servicii greşite sau prea uşoare pentru a crea dificultăţi adversarului la preluare, dar şi cu multe atacuri nefinalizate, Arcada a pierdut primul set la un scor categoric: 25-15.

La fel de slab s-a jucat mult timp din al doilea act, abia de la 18-13 echipa gălăţeană dând semne de viaţă, când s-a apropiat la 18-17, dar Steaua a rezistat, s-a desprins din nou la trei puncte (21-18) şi s-a impus cu 25-22.

Nici în setul trei nu s-a produs revenirea celor de la Arcada, care au ajuns relativ repede să aibă de recuperat o diferenţă mare (scor 12-6). Antrenorul Martin Stoev a încercat să-şi resusciteze echipa şi cu schimbarea ridicătorului, Despotovski în locul lui Jekov, dar nu s-a mai putut decât o nouă apropiere de la 18-13, până la 20-18. Cu două servicii greşite şi un atac oprit de blocaj s-a ajuns la 25-20 şi un 3-0 la seturi surprinzător, ţinând cont de valoarea lotului şi pretenţiile celor de la Arcada.

În urma acestui rezultat, lupta pentru câştigarea campionatului a redevenit foarte echilibrată, în „cărţi” reintrând şi deţinătoarea titlului, SCMU Craiova. Pe primele patru locuri ale clasamentului sunt Steaua – 43 puncte, Arcada – 42p, VM Zalău – 41p şi SCMU Craiova – 40 puncte.

Pentru Arcada urmează alte două partide dificile, cu Tricolorul Ploieşti (locul 5) acasă şi cu SCMU Craiova în deplasare.

Citit 963 ori Ultima modificare Marți, 21 Februarie 2017 10:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.