Baschetul, moştenire de familie. Alexandra Dumitrache a fost antrenată de propriii părinţi
Foto: În imagine, Alexandra Dumitrache una dintre jucătoarele românce de bază ale Phoenix | Foto Sonia Baciu

Baschetul, moştenire de familie. Alexandra Dumitrache a fost antrenată de propriii părinţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Baschetul face parte din viaţa Alexandrei Dumitrache încă dinainte de a se naşte, ambii săi părinţi fiind foşti practicanţi ai acestui sport. Aceştia au fost cei care au îndrumat-o pe Alexandra să aleagă "drumul" atât de cunoscut lor.

Bucureşteanca în vârstă de aproape 23 de ani (pe care îi va împlini pe 6 martie), transferată vara trecută la Phoenix şi una dintre cele mai bune jucătoare române ale echipei gălăţene, s-a apucat de baschet în clasa întâi, după ce o vreme a cochetat cu înotul, dansul şi tenisul de câmp. "Până să mă apuc de baschet, părinţii mei m-au dus la mai multe sporturi, însă baschetul m-a atras cel mai mult. Probabil şi având în sânge acest lucru, mi-a plăcut foarte mult şi am cerut să merg mult mai des la antrenament la baschet decât la celelalte sporturi pe care le practicam până atunci şi mi-a plăcut", spune Alexandra.

Tatăl, antrenor şi mentor

Sportul de performanţă l-a început la clubul bucureştean Olimpia, unde antrenor era chiar tatăl său, iar un timp a fost colegă de echipă şi cu Romina Filip, căpitanul echipei Phoenix. "În momentul în care intram pe teren, la antrenament sau la meci, nu mai eram tată şi fiică, ci strict profesor şi elev. Am comunicat bine, m-a certat când a fost cazul, dar m-a şi încurajat", a mărturisit Alexandra. Aceasta spune că le este recunoscătoare părinţilor pentru că au îndreptat-o spre acest sport, care acum îi aduce mari satisfacţii. "Am avut antrenamente cu ei şi chiar a fost amuzant. Pot spune că sunt foarte norocoasă, deoarece alegând să merg pe acest drum, m-a ajutat foarte mult. Am avut de unde să primesc sfaturi, au fost lângă mine de fiecare dată, m-au încurajat şi au ştiut ce să îmi spună când eram la pământ, iar pentru acest lucru vreau să le mulţumesc", a spus tânăra.

Model pentru copiii gălăţeni

Alexandra, jucătoare în "naţionalele" de tineret (16, 18 şi 20 de ani), descrie această experienţă ca pe ceva unic. "În primul rând, vreau să spun că este foarte mult de muncă, să ştii că îţi doreşti să ajungi acolo sus, mai ales la echipa naţională. Este mare lucru să-ţi poţi reprezenta ţara", a mărturisit Alexandra.

În echipa gălăţeană se face remarcată, chiar dacă nu este titulară pe postul său. "Am experienţă şi, chiar dacă aici nu sunt titulară, când intru pe teren mă concentrez pe ceea ce am de făcut. Simt o presiune, pentru că vreau să demonstrez, să dau randament, să îmi ajut echipa cât mai mult. Chiar dacă sunt o jucătoare tânără, sper să reuşesc acest lucru şi să aduc echipei un aport cât mai bun. Mi-ar plăcea să fiu un model pentru copiii care ne asaltează după fiecare meci. Îi simt foarte fericiţi, iar fericirea aceasta este la ei pură şi impresionantă. Aş vrea să devin un model pentru ei", ne-a mai spus Alexandra.

Alexandra Dumitrache

Baschetbalistă la Phoenix Galaţi

Născută la Bucureşti, pe 6 martie 1994

A absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, la Universitatea de Vest din Timişoara

Este masterandă la FEFS Bucureşti, specializarea Educaţie fizică şi antrenament sportiv

A jucat la Olimpia Bucureşti (2008-2010, 2011-2013), Sportul Studenţesc (2010-2011) şi Danzio Timişoara (2014-2016)

Citit 3127 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Martie 2017 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.