FOTBAL | Totul se decide în ultima etapă a sezonului regulat. Cinci echipe luptă pentru patru locuri de play-off (CLASAMENT)
Foto: Victoria de acum două etape cu Viitorul a adus pe Astra în postura de favorită

FOTBAL | Totul se decide în ultima etapă a sezonului regulat. Cinci echipe luptă pentru patru locuri de play-off (CLASAMENT)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Rezultatele ultimei runde a Ligii I la fotbal au complicat mult calculele luptei pentru intrarea în play-off, cu singură etapă rămasă de jucat din sezonul regulat şi cinci echipe implicate, cele de pe locurile 3-7: CFR Cluj, CS "U" Craiova, Gaz Metan Mediaş, Dinamo şi Astra, cu un interval de numai două puncte între ele.

Astra poate rezolva de astăzi

Deşi acum este pe locul 7, primul sub linia ce delimitează zona de clasament care duce în play-off, Astra Giurgiu stă cel mai bine, având marele avantaj de a avea un meci în plus de jucat, cel restant cu CSMS Iaşi, amânat la data programării iniţiale, din cauza terenului îngheţat de la Iaşi. Acest joc important este programat în această seară, de la ora 20.00 (televizare Digisport, Dolce Sport).

Astra a ajuns în această poziţie favorabilă datorită unui parcurs impecabil în ultimele şase etape, cu victorii pe linie.

La polul opus se află CS "U" Craiova, care a ajuns să tremure pentru locul de play-off, după ce a pierdut ultimele trei meciuri.

Partidele ultimei etape din sezonul regulat sunt programate la sfârşitul acestei săptămâni, cele ale echipelor implicate în duelul pentru intrarea în play-off urmând să se joace de la aceeaşi oră (20.30), duminică: CS "U" Craiova - Gaz Metan Mediaş, CFR Cluj - Viitorul şi Pandurii - FC Dinamo. Deocamdată, Liga Profesionistă de Fotbal nu are anunţată ora partidei Astra - FC Botosani (tot duminică) pe site-ul său, aşteptându-se probabil rezultatul echipei antrenate de Şumudică în meciul restant de astăzi. Daca Astra câştigă partida de la Iaşi şi îşi asigură astfel intrarea în play-off, meciul cu FC Botoşani va fi mutat luni.

Programarea în aceeaşi zi şi de la aceeaşi oră a dus la o situaţie specială: Pandurii şi CS "U" Craiova îşi dispută meciurile de acasă pe acelaşi stadion, cel din Severin, astfel că una dintre ele trebuie să găsească o altă soluţie. Cum Pandurii este clubul care a încheiat primul contractul pentru închirirea stadionului, echipa nevoită să plece în altă parte este CS "U" Craiova. Soluţia aleasă ar fi stadionul din Piteşti, o comisie din cadrul Ligii Profesioniste deplasându-se acolo pentru a inspecta condiţiile de la arena “Nicolae Dobrin”.

Celelate meciuri ale ultimei etape din sezonul regulat se vor juca astfel: sâmbătă (4 martie), ACS Poli Timişoara - Concordia Chiajna (ora 18.00) şi Steaua - ASA Tg Mureş (20.30), iar luni, FC Voluntari - CSMS Iaşi (ora 18.00 sau ora 20.30, în funcţie de programarea meciului Astra - Botoşani).

CLASAMENT:

Citit 1574 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Martie 2017 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.