Echipa României a redevenit marea favorită la câştigarea turneului Campionatului Mondial de hochei de la Galaţi
Foto: Foto Marius Prisacariu

Echipa României a redevenit marea favorită la câştigarea turneului Campionatului Mondial de hochei de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

 

Echipa națională de hochei pe gheață a României a învins Australia cu scorul de 5-1 (1-1, 2-0, 2-0), vineri seara, la Campionatul Mondial, Divizia a II-a, Grupa A, pe Patinoarul Dunărea din Galați.

Această victorie în fața echipei ce se afla pe primul loc, coroborată cu eșecul Islandei în fața Belgiei, au readus reprezentativa României în postura de principală favorită la câştigarea turneului şi promovarea în Grupa B a Diviziei I (al treilea eșalon valoric). România (antrenată de Martin Lacroix, Marius Trandafir şi Nelu Alexe) mai are o singură condiţie de îndeplinit, să învingă Spania duminică (ora 20.00), în ultimul meci al competiţiei.

În jocul „tricolorilor” s-a simţit din plin în prima repriză presiunea obligativităţii de a învinge pentru a mai păstra şanse la primul loc, iar Australia a profitat şi a deschis scorul prin Josef Rezek (17:14). Susţinută puternic de cel mai numeros public de până acum la acest turneu, aproape 3.000 de spectatori, România a replicat foarte repede, egalând peste numai 30 de secunde prin Szilard Rokaly (17:44) şi la prima pauză s-a intrat cu 1-1.

Repriza a doua a fost începută foarte bine de naţionala României, cu cel mai bun hochei arătat până acum, dar s-au ratat multe ocazii şi golul de 2-1 s-a înscris abia în minutul 29, de către Istvan Nagy. Până la ultima pauză a mai înscris şi Matyas Biro (37:35) pentru 3-1, iar în ultima treime Ede Mihaly (51:11) și Csanad Fodor (56:29) au mărit diferenţa.

Şi precedenta partidă a zilei a avut un deznodământ perfect pentru echipa României. Islanda, care învinsese joi România, avea nevoie de maximum de puncte din ultimele două meciuri pentru a nu mai putea fi depăşită de tricolori, însă a cedat vineri în faţa Belgiei, la un scor categoric: 9-3. În celălalt meci de vineri, Spania a dispus de Serbia cu 5-4, după prelungiri.

În clasament, pe primul loc se află România, cu 9 puncte, urmată de Australia - 8 puncte, Belgia - 6 puncte, Islanda - 6 puncte, Serbia - 5 puncte şi Spania - 2 puncte.

Duminică vor avea loc ultimele meciuri ale turneului, Belgia — Australia (13,00), Serbia — Islanda (16,30) și România — Spania (20,00).

 

 

Citit 2906 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.