PERFORMANȚĂ românească la Campionatul Mondial de hochei al juniorilor: primul loc şi promovare

PERFORMANȚĂ românească la Campionatul Mondial de hochei al juniorilor: primul loc şi promovare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Echipa naţională de juniori sub 18 ani a promovat în Divizia I, Grupa B, a Campionatului Mondial de hochei pe gheață Under 18, sâmbătă, după ce a învins Coreea de Sud, cu scorul de 2-1 (1-1, 1-0, 0-0), în ultimul meci din turneul Diviziei a II-a, Grupa A, de la Gangneung (Coreea de Sud).

Juniorii români au ocupat primul loc în turneul din Coreea de Sud şi vor juca anul următor în al treilea eşalon valoric mondial.

România a avut un început nefavorabil în meciul cu echipa gazdă, unul decisiv, fiind condusă în urma unui gol primit în minutul 5. Juniorii tricolori au reuşit să egaleze după zece minute, prin Zsolt Reszegh (13:35), iar în repriza a doua au trecut la conducere, prin golul marcat de Eduard Căşăneanu (23:34).

La Gangneung, România a cedat doar două puncte, fiind învinsă în repriza de prelungiri de Lituania (3-4). În celelate partide, a învins Croația cu 7-1, Estonia cu 4-0, Marea Britanie cu 4-2 şi Coreea de Sud cu 2-1.

În clasamentul final, România a ocupat primul loc, cu 13 puncte, urmată de Estonia, 9 puncte, Lituania, 8 puncte, Coreea de Sud, 7 puncte, Marea Britanie, 7 puncte, Croația, 1 puncte. Croația a retrogradat în Grupa B a Diviziei a II-a.

Echipa României de juniori Under 18 l-a avut ca antrenor principal pe gălăţeanul Cornel Chiriţă, iar din lot au făcut parte şi doi jucători de la Dunărea Galaţi, Denis Diaconu şi Remus Gheorghe.

Progresul juniorilor români din ultimii ani este unul uriaş, ajungând să promoveze după ce la ediţia din urmă cu trei ani a Campionatului Mondial, aceeaşi grupă valorică, câştiga un singur meci, cu Olanda.

Citit 1524 ori Ultima modificare Duminică, 09 Aprilie 2017 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.