United Galaţi, debut cu dreptul în play-off-ul Ligii I de futsal
Foto: Foto Sonia Baciu

United Galaţi, debut cu dreptul în play-off-ul Ligii  I de futsal
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

 

UPDATE: United a câștigat, scor 7-3 (4-0), cu Spicom Sf. Gheorghe, în primul meci din play-off-ul Ligii I de futsal, disputa miercuri seară, în deplasare.

Pentru echipa gălățeană au marcat: Tudose și Cireș - câte 2 goluri, Lașcu, Crăciun și Apostol.

Al doilea meci al seriei se va juca duminică, 23 aprilie, de la ora 18.00, la Galați.  În sfertul de finală care va decide viitoarea adversară a gălățenilor, Informatica Timișoara s-a impus, scor 6-0, în fața formației Dunărea Călărași. 


Echipa gălăţeană United are o îndelungată activitate în futsalul de performanţă. Activează de 15 sezoane, iar de 13 se află în primul eşalon. În această calitate, elevii antrenorului David Asandei, ajutat de Alexandru Tănăsilă, au înregistrat câteva succese notabile: vicecampioni în 2011, medaliaţi de bronz în 2013 şi 2016, trei clasări pe locul 4 şi trei finale în „Cupa României”: 2011, 2012 şi 2016.

În acest an, la finalul sezonului regulat, gălăţenii s-au clasat pe primul loc, cu 50 de puncte, poziţie care le facilitează întâlnirea cu echipa de pe locul 8 - Spicom Sf. Gheorghe. În prima fază se va juca în sistemul două victorii din trei meciuri (cu două partide pe teren propriu), pentru ca în cea de-a doua fază să întâlnească, tot în sistemul două din trei, învingătoarea partidei dintre Informatica Timişoara şi Dunărea Călăraşi. În celelalte meciuri vor juca City’us Tg. Mureş cu FK Odorheiu Secuiesc, iar CSM Poli Iaşi cu Autobergamo Deva.

Cele 50 de puncte au fost acumulate din 16 victorii şi două egaluri (ambele cu echipa din Deva) şi numai două înfrângeri.

Primul examen din play-off are loc în această seară, în deplasare, la Spicom Sf. Gheorghe, cu începere de la ora 18,00. În continuare, „caravana” se va muta la Galaţi, pentru unul/două meciuri, programate în zilele de 23 şi 24 aprilie.

Despre perioada finală a Ligii I ne-a vorbit antrtenorul David Asandei. „De astăzi intrăm în linie dreaptă. Dacă în campionat am ocupat primul loc, vrem şi în play-off aceeaşi poziţie. Putem face acest pas uriaş şi să cucerim primul titlu de campioni. Toţi băieţii sunt bine pregătiţi şi dispuşi la efort, dornici să obţină o înaltă performanţă. Acest lucru ne este la îndemână, pentru că avem un lot echilibrat, valoros, cu jucători experimentaţi, dar şi tineri dornici de performanţă”.

Despre importanţa meciurilor viitoare, Viorel Cojoc, căpitanul echipe, s-a arătat foarte încrezător. „Ne-am pregătit cum am putut mai bine, cu toţii credem că putem depăşi orice adversar. Sperăm să mergem pe aceeaşi linie, ca şi în sezonul regulat, suntem încrezători, şi la final să putem culege roadele”, a declarat Cojoc.

Lotul care a evoluat în actualul sezon, şi pe care se va conta şi în play-off, cuprinde 14 jucători: Wellington, Păduraru - Burdujel, Laşcu, Cireş, Moldoveanu, Cojoc, Crăciun, Tudose, Al Ioanei, Apostol, Boubătrân, Kailon şi Crişan.

Citit 1323 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Aprilie 2017 23:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.