UPDATE: Phoenix, înfrângere la Galaţi
Foto: Jucătoarele de la Phoenix mulţumesc publicului gălăţean la final de sezon | Foto Sonia Baciu

UPDATE: Phoenix, înfrângere la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE | Echipa feminină de baschet Phoenix a pierdut, scor 58-71 (14-21, 11-22, 15-16, 18-12), în faţa formaţiei Univ. ICIM Arad, meciul disputat miercuri seara, la Galaţi, contând pentru locurile 5-6 din Liga Naţională.

Cu o echipă formată doar din jucătoare românce, după plecarea şi a ultimelor două americance, Jeanette Jackson şi Kerah Nelson, fetele antrenate de Eugenio Rodrigues au făcut faţă cu brio disputei. Adversarele au dominat partida încă de la început şi, chiar dacă gălăţencele au recuperat din diferenţă în ultimul sfert, a fost insuficient pentru a mai schimba ceva. Evoluţia scorului le-a permis arădencelor să ruleze întregul lot.

În acest meci şi-au făcut debutul în Liga Naţională trei dintre junioarele de la LPS: Alina Stan, realizatoare a 2 puncte şi o recuperare, Maria Vreme, o recuperare şi o pasă decisivă, şi Elena Robitu.

Cea mai bună jucătoare de la Phoenix a fost Bianca Fota, cu 15 puncte, 5 recuperări şi 2 pase decisive. Denisa Fota a marcat tot 15 puncte şi a recuperat 6 mingi. Celelalte realizatoare ale echipei gălăţene au fost: Alexandra Dumitrache 12 puncte, 4 recuperări, 2 „assists”, Romina Filip 9 p, 11 r, 5 a; Andreea Şoptică 5 p, 10 r şi Florentina Grigoraş - o pasă decisivă. Pe foaia de joc au mai fost Andreea Creţu şi Bianca Nini.

Romina Filip, căpitanul echipei gălăţene, aflată la al patrulea sezon consecutiv la Phoenix este nemulţumită de situaţia de la finalul sezonului. "Am o mare tristeţe în suflet. Am rămas aici în ideea de a obţine un loc mai bun decât în sezonul trecut, iar toate premizele arătau acest lucru. Nimeni nu se aştepta că o să întâlnim astfel de probleme şi că unele jucătoare vor pleca înainte de termen", a declarat Romina Filip.

Al doilea meci pentru locurile 5-6 se va disputa sâmbătă, în deplasare, de la ora 18,30, iar dacă va fi necesar, meciul decisiv se va juca marţi, 25 aprilie, la Galaţi.

În sezonul trecut, Phoenix s-a clasat pe locul cinci, cea mai bună poziţie de la promovarea în prima ligă, în 2013.


Echipa feminină de baschet Phoenix va juca, astăzi, de la ora 19.00, pe teren propriu, cu formaţia Univ. ICIM Arad, în primul meci al "dublei" ce va decide ocupanta locului 5 în Liga Naţională.

Fetele antrenate de Eugenio Rodrigues vor avea o misiune grea, dacă nu imposibilă, deoarece, faţă de începutul campionatului, acum Phoenix abordează întâlnirea cu un lot foarte restrâns, format din doar şapte jucătoare, printre care şi antrenoarea secundă, Andreea Şoptică.

Problemele de lot au apărut în returului fazei secunde, a locurilor 1-6, când, în urma unei greve a cinci dintre cele şase jucătoare străine legitimate la Phoenix, s-a ajuns la plecarea pe rând a unora dintre acestea. În acest moment, în lot se mai află o singură americancă, Kerah Nelson, după ce, la finalul săptămânii trecute, şi Jeanette Jackson a plecat de la echipă, din motive personale, dar având acordul conducerii. "I-am promis că, dacă vor câştiga decisivul, va putea pleca înainte de finalul sezonului", a declarat Florin Nini, preşedintele clubului Phoenix.

În confruntările directe ale sezonului între cele două adversare din această seară, Phoenix s-a impus în ambele meciuri, 76-73 la Arad, respectiv, 81-79 la Galaţi. Phoenix a încheiat sezonul regulat pe locul 5, în timp ce adversarele s-au clasat pe locul 8.

În prima fază din play-off, Phoenix a pierdut, scor 2-0 la general, în faţa formaţiei CSU Olimpia Braşov şi s-a impus apoi, scor 2-1, în faţa CSBT Alexandria.

ICIM Arad a cedat, scor 2-0, în faţa formaţiei Sepsi Sf. Gheorghe - campioana en-titre, şi a câştigat, scor 2-1, cu CSM Satu Mare. Fostă campioană a României, ICIM Arad se află pe o pantă ascendentă, după ce anul trecut a terminat campionatul pe locul 7, iar în finalul sezonului a evoluat, din motive financiare, doar cu junioare.

În ediţia precedentă, Phoenix s-a clasat pe locul 5, cea mai bună poziţie de când evoluează în Liga Naţională, lucru pe care jucătoarele şi-l doresc şi în acest sezon. „Noi vom lupta până la capăt, chiar dacă situaţia din cadrul echipei este una destul de sensibilă. Vom merge până la final, vrem să reuşim să ocupăm locul 5, ca şi anul trecut”, a declarat Alexandra Dumitrache.

Al doilea meci al „dublei” se va disputa sâmbătă, în deplasare.

Citit 1222 ori Ultima modificare Joi, 20 Aprilie 2017 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.