Ultima zi cu trei meciuri de prima ligă. United, meci pentru intrarea în semifinale | PROGRAM
Foto: United, singura echipă gălăţeană ce mai poate spera la titlul de campioană

Ultima zi cu trei meciuri de prima ligă. United, meci pentru intrarea în semifinale | PROGRAM
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sezonul competiţional se apropie de sfârşit în primele ligi, astfel că am ajuns ca astăzi să fie ultima zi la Sala "Dunărea" cu trei meciuri din campionatele primului eşalon.

Primul meci al zilei este şi cel cu miza cea mai mare, cel din sferturile de finală ale Ligii I de futsal dintre United Galaţi şi Spicom Sf. Gheorghe. United, care a terminat sezonul regulat pe primul loc, este singura formaţie gălăţeană care mai poate spera la titlul de campioană, iar astăzi ar trebui în mod normal să facă pasul spre semifinale. Formaţia antrenată de David Asandei este mare favorită, atât prin prisma clasărilor din sezonul regulat - Spicom a fost pe locul 8 - cât şi prin victoria, din deplasare, din primul meci al “sferturilor”, scor 7-3, care arată destul de clar superioritatea valorică a echipei din Galaţi. Se joacă după sistemul “două victorii din maxim trei partide”, iar în cazul, aproape imposibil, în care Spicom va reuşi astăzi surpriza să câştige, al treilea joc este programat tot la Galaţi, duminică, de la ora 18,00.

Ultimul cuplaj la volei

După o scurtă pauză, de la ora 16.00, va începe ultimul cuplaj voleibalistic de la Galaţi din acest sezon. În primul meci vor evolua echipele feminine CSU Galaţi şi SCM Universitatea Craiova, ultimele clasate din grupa locurilor 7-12, fără şanse de a mai evita retrogradarea. Antrenoarea Ileana Berdilă se va prezenta la acest penultim meci cu zece jucătoare. Apoi, pe 26 aprilie, „studentele” vor disputa ultimul joc, în deplasare, cu Unic Piatra Neamţ.

În meci vedetă, de la ora 18,00, vor juca două dintre echipele care mult timp au avut pretenţii la primul loc, au şi ocupat această poziţie, dar au capotat pe parcurs: Arcada şi Steaua. Gălăţenii au înregistrat în ultimele două etape din grupa 1-6 rezultate potrivnice - înfrângere, acasă, cu Craiova şi apoi la Tricolorul Ploieşti - cu care au ieşit din cursa pentru titlu.

Totuşi, meciul are miză pentru Arcada, care se află pe locul 3 şi ţinteşte urcarea pe 2, pentru medaliile de argint. Are de recuperat doar un singur punct faţă de SCMU Craiova, care joacă duminică (ora 11,30, Digisport), acasă, cu liderul, VM Zalău.

Înaintea ultimelor două etape din Divizia A1 masculină, situaţia din fruntea clasamentului se prezintă astfel: 1. Zalău 73 p, 2. Craiova 68 p, 3. Arcada 67 p, 4. Steaua 60 puncte.

După confruntarea cu Steaua, urmează meciul ultimei etape, în fieful celor din Zalău, programat joi, 27 aprilie. Apoi, va urma marele examen, duminica viitoare, pe 30 aprilie, la Piatra Neamţ: finala „Cupei României”, în care Arcada va întâlni echipa din Zalău, pentru primul trofeu important din scurta istorie a clubului gălăţean.

PROGRAM:

Ora 13,30, Futsal: United - Spicom

Ora 16,00, Volei (f): CSU Galaţi - SCMU Craiova

Ora 18,00, Volei (m): Arcada - Steaua

Citit 898 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Aprilie 2017 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.