FRF vrea mai multe echipe în Liga I, pregătindu-se pentru revenirile Oţelului, Petrolului sau "U" Cluj

FRF vrea mai multe echipe în Liga I, pregătindu-se pentru revenirile Oţelului, Petrolului sau "U" Cluj
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Proiectele echipelor de tradiţie din fotbalul românesc, falimentate de patroni şi renăscute de suporteri, arată tot mai solid, iar acest aspect stă la baza intenţiilor lui Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, de a schimba sistemul competiţional pentru Liga I.

Prezent la un turneu de copii la Botoşani, Răzvan Burleanu a spus că vrea mărirea numărului de echipe din prima ligă de la 14, câte sunt acum, la 16. ”Dorim să stabilim încă de anul acesta ca, din sezonul 2019-2020, Liga I să pornească cu 16 echipe, să fie suficient spaţiu pentru echipele de tradiţie, care au început să vină din urmă, susţinute de suporteri", a declarat Burleanu.
Prima echipă de tradiţie revitalizată de suporteri a fost ASU Poli Timişoara, care a ajuns repede până în liga secundă.
Alte patru astfel de formaţii, Oţelul Galaţi, Petrolul Ploieşti, Farul Constanţa şi “U” Cluj, sunt aproape de a încheia primul lor sezon competiţional în noile forme de organizare, iniţiate de suporteri. Toate sunt pe primul loc în eşalonul al patrulea şi vor juca luna următoare, pe 17 şi 24 iunie, partidele de baraj pentru promovarea în Liga a III-a. În cazul cel mai fericit, cel al reuşirii câte unei promovări în fiecare din următoarele sezoane, Oţelul, Petrolul, Farul şi “U” Cluj” s-ar putea întoarce teoretic în Liga I din sezonul 2019-2020, cel din care Răzvan Burleanu vrea să se mărească la 16 numărul de participante.
Oţelul şi “U” Cluj, alături de alte două echipe de tradiţie, Rapid şi FC Braşov, au retrogradat din Liga I la finalul sezonul 2014-2015, cel puţin una dintre ele fiind victimă a faptului că atunci au retrogradat mai multe formaţii, şaşe, faţă de patru, în campionatele precedente, tocmai pentru că atunci s-a trecut de la sistemul cu 18 la cel cu 14 echipe în primul eşalon. Ulterior, societăţile comerciale ce administrau echipele Oţelului, Petrolului şi Rapidului au intrat în faliment, iar FC Braşov, acum în liga secundă, este foarte aproape de a avea aceeaşi soartă.

Citit 3408 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2017 23:11

1 comentariu

 • postat de Costel Miron
  Joi, 18 Mai 2017 10:18
  Apropo chiar nu este nici o persoana care sa faca un demers de recuperare a banilor disparuti din contul clubului in mandatul lui Adamescu.Este un prejuditiu foarte mare si cu acesti bani viata si puterea de revenire in prima liga ar fi mai usoara .Prejuditiul adus clubului trebuieste readus acasa sub ori ce forma legala sau ?Datoriile se platesc si greselile sant latite,abordatil pe Marius Stan ca stie sigur cum trbuieste facut sau are o mare legatura si el.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.