Baraj trecut fără mari emoţii

Baraj trecut fără mari emoţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

CSU Danubius, victorie în meciul decisiv. Handbal

Handbalistele de la CSU Danubius au făcut cel mai important pas pentru continuarea în Liga Naţională, câştigând primul meci de la turneul de baraj cu singura adversară ce teoretic îi putea pune probleme, Minaur Baia Mare, scor 26-20.

Astfel, formaţia antrenată de Valeriu Costea a făcut un pas foarte mare pentru a-şi asigura locul şi în ediţia viitoare a eşalonului de elită, obiectiv îndeplinit în proporţie de 99,9 la sută la acest turneu de la Sf Gheorghe. Aseară, urma să mai joace cu HM Buzău, o formaţie modestă, în faţa căreia CSU Danubius în mod normal n-avea cum să se împiedice. În primul meci, HM Buzău (locul 3 în Seria A, liga secundă) fusese învinsă categoric de băimărence, în prima zi a turneului, scor 32-23.

Meciul echipei gălăţene cu Minaur a avut un început echilibrat, jocul defensiv nu prea a mers în primele minute, astfel că formaţia băimăreană (locul 2 în Seria B a eşalonului secund) a condus de două ori (2-3, min. 7; 3-4, în min. 9). Lucrurile au intrat totuşi la timp în ritmul aşteptat, al dominării fetelor de la Danubius. De la 5-5, în min.14, echipa din Galaţi s-a desprins la 9-5, chiar dacă Krnici a ratat un “7 metri”, apoi Emilia Anghel a parat şi ea o astfel de aruncare şi s-a ajuns la 10-5, în min. 20. “Emy” a recidivat peste patru minute, oprind încercarea de revenire a băimărencelor.

La pauză s-a intrat cu 12-8, iar diferenţele de valoare, experienţă şi meciuri tari “în picioare”, toate în favoarea echipei gălăţene, s-au simţit din plin şi în partea a doua. CSU Danubius şi-a mărit avansul, iar de la 16-9, în min. 41, soarta partidei era clară, spre entuziasmul micului grup de suporteri venit de la Galaţi.

Pentru CSU Danubius au marcat: Cosmina Cozma 9, Mădălina Conache 2, Denisa Şelever 4, Nataşa Krnici 1, Ramona Urse 1, Chiricuţă 2, Dajana Jovanovska 4, Ştefania Florea 2, Nicoleta Vlad 1.

În Grupa A, cealaltă formaţie venită din Liga Naţională, Unirea Slobozia, s-a impus cu 19-17 în partida cu Dinamo, cea mai puternică formaţie din liga secundă din acest turneu.

Reamintim, câştigătoarele celor două grupe de câte trei echipe au asigurat locul în ediţia următoare a Ligii Naţionale.

 

CSU Danubius - Minaur Baia Mare 26-20, în barajul de rămânere/promovare în Liga Naţională
Citit 803 ori Ultima modificare Vineri, 26 Mai 2017 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.