Patricia Țig a abandonat la Roland Garros, forțată de dureri la spate

Patricia Țig a abandonat la Roland Garros, forțată de dureri la spate
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Jucătoarea gălățeană de tenis Patricia Țig a abandonat luni în primul tur al turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, când era condusă cu 6-1, 1-0 de rusoaica Anastasia Pavliucenkova.

Țig, care revenea după o pauză forțată de o lună și jumătate, impusă de o accidentare la genunchi, a acuzat de data aceasta dureri în zona lombară. A început binișor, a avut două mingi de break în primul game, l-a câștigat pe următorul, iar adversara a făcut apoi 3-1 cu un break. La 4-1, Țig a cerut ajutorul medicilor, a încercat să continue, dar durerile la spate au obligat-o să renunțe la începutul setului secund, în condițiile în care nu mai putea servi la nivel decent și nici să se deplaseze optim în teren.

Patricia Țig, locul 120 WTA, a fost răsplătită pentru prezența în primul tur cu 35.000 euro și 10 puncte WTA. Pavliucenkova este a 17-a jucătoare a lumii și cap de serie numărul 16 pe zgura pariziană.

Înaintea lui Țig, primele române care au evoluat luni în primul tur, Monica Niculescu și Ana Bogdan, venită din calificări, au părăsit și ele competiția. Niculescu a fost întrecută de estoniana Anett Kontaveit cu 7-5, 6-1, în timp ce Bogdan a pierdut la tunisianca Ons Jabeur cu 6-3, 6-4.

Apoi, a fost învinsă și Irina Begu, 6-7 și 4-6 în meciul cu Mariana Duque-Marino (Columbia).

 

Marți vor juca ultimele două românce de pe tabloul principal: de la ora 12.00 Sorana Cîrstea cu Shuai Peng (China, 36 WTA) și, din jurul orei 18.00, Simona halep cu Jana Cepelova (Slovacia, 89 WTA)

Citit 1020 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.