United a câştigat un public de nota 10. Reacţii după finala Ligii I la futsal
Foto: Marius Prisacariu

United a câştigat un public de nota 10. Reacţii după finala Ligii I la futsal
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa gălăţeană United a ratat, pe teren propriu, câştigarea titlului de campioană naţională, dar durerea eşecului a fost atenuată de reacţia superbă a spectatorilor gălăţeni.

United a pierdut un meci şi totodată titlul de campioană, dar a câştigat un public cum nu a mai avut până acum. S-a jucat cu tribunele Sălii Sporturilor "Dunărea" arhipline, cu spectatorii chiar şi în picioare sau pe scări, cum nu s-a mai întâmplat de la redeschiderea sălii, în octombrie 2013. Iar dacă la primul joc din semifinală a fost o asistenţă numeroasă, dar cu adevărat activă doar în ultimele două-trei minute, acum United a fost susţinută puternic pe tot parcursul meciului, iar finalul a fost superb. În ultimele minute, când United era condusă cu 8-5 şi era clar că nu mai poate evita înfrângerea, spectatorii şi-au aratat din plin susţinerea pentru cei din teren, jucându-se în aplauzele sacadate ale întregii tribune. Mai mult, cam două treimi din cei aproximativ 2.000 de spectatorii au rămas în sală mult timp după terminarea meciului, scandând numele echipei ai cărei jucători îşi plângeau durerea eşecului.

Antrenorul David Asandei a spus că reacţia publicului a fost cea mai frumoasă răsplată pentru eforturile din acest sezon, în condiţiile ratării trofeului de campioană. "Este dureros să joci acasă cu trofeul pe masă şi să nu-l câştigi, mai ales în faţa unui public extraordinar. Le mulţumesc celor din tribună, au fost alături de noi şi în momente grele, ne-au încurajat chiar şi când eram conduşi cu trei goluri, au rămas până la final să ne aplaude, ceea ce ne face să simţim că nu am muncit degeaba", a declarat tehnicianul gălăţean.

Jucătorul Emanuel Moldoveanu a spus că rămâne cu bucuria de a fi pe teren într-o asemenea atmosferă: "Am jucat cât am putut noi de bine, am avut un minut în care am căzut puţin şi atunci ei ne-au taxat, probabil experienţa superioară i-a ajutat. Este dureros, dar trebuie să mergem înainte, poate la anul vom reuşi mai mult, să câştigăm. Este a doua finală (n.r. - după cea de acum şase ani) pe care o pierdem, poate a treia va fi cu noroc Rămânem cu bucuria de a aduce acest ultim meci la Galaţi, pentru acest public minunat care ne-a susţinut şi acum tot meciul şi căruie îi mulţumim pentru suport".

Apreciaţi de adversari

Cuvinte de laudă la adresa echipei şi a publicului din Galaţi au avut şi adversarii. "A fost o atmosferă extraordinară, cu un public foarte frumos. Galaţiul are o echipă foarte bună, bravo băieţilor, nimeni nu se aştepta de la ei şi au demonstrat că se poate. A fost foarte greu să jucăm împotriva lor", a declarat Cristian Obadă, eroul echipei din Deva în acest meci, cu patru goluri marcate şi două pase decisive.

Antrenorul-jucător al echipei din Deva, Florin Ignat, crede că disputa din ultimul act, dusă în cinci partide, a fost una istorică. "S-au întâlnit cu adevărat cele mai bune echipe din campionat şi a fost cea mai frumoasă finală din istoria futsalului românesc. Felicit echipa din Galaţi, una foarte bună, se vede că lucrează de mult timp împreună", a spus Ignat, care este gălăţean!

Omologul său de la United, David Asandei, consideră a fost un sezon reuşit, exprimându-şi speranţa că în următorul se va ajunge şi la titlul de campioană: "Până la urmă, eu sunt mulţumit de ce au reuşit aceşti băieţi, un sezon extraordinar de bun şi epuizant în acelaşi timp. Poate ne vom revanşa sezonul viitor. Anul trecut, am luat locul al treilea, acum locul al doilea, la anul poate vine şi locul întâi pentru noi".

Trei medalii la "Naţionale" şi două Cupe

Sezonul 2016-2017 pentru sporturile de echipă (seniori) gălăţene s-a încheiat cu un bilanţ asemănător cu cel din anul precedentul: un argint (futsal) faţă de titlul de campioană de anuul trecut al hocheiştilor, două medalii de bronz (acum la hochei şi volei masculin, sezonul trecut la futsal şi volei). Titlul de campioană lipsă este compensat de câştigarea în acest sezon, în două cazuri, a "Cupei României": la hochei şi volei.

Foto Sonia Baciu și Marius Prisacariu:

Citit 4299 ori Ultima modificare Joi, 01 Iunie 2017 13:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.