Baza „Siderugistul”, preluată de Primărie
Foto: Marian Căpăţînă

Baza „Siderugistul”, preluată de Primărie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Noul administrator al Bazei Sportive Siderurgistul este Primăria Municipiului Galaţi, prin Fundaţia Sportul Gălăţean, după ce ieri au semnat procesul verbal de predare/primite Bruno Ribo, din partea combinatului Arcelor Mittal, respectiv primarul Ionuţ Pucheanu (foto).

Baza sportivă cuprinde cunoscuta sală cu două zone distincte, una amenajată în special pentru handbal, iar cealaltă pentru volei şi badminton, terenul de fotbal cu suprafaţă sintetică, terenuri de tenis şi fundaţia unei construcţii care s-a dorit a fi un complex de nataţie. Baza „Siderurgistul” a fost construită de combinatul siderurgic pe baza unui contract din 1998 prin care Primăria punea la dispoziţie terenul, iar după zece ani devenea proprietar al întregului complex. Totuşi, a rămas în administrarea Fundaţiei Arcelor Mittal, care astfel a continuat până acum să sprijine comunitatea sportivă gălăţeană prin plata utilităţilor, suma ajungând la aproximativ 100.000 de euro pe an, conform primarului Ionuţ Pucheanu. Practic, prin preluarea în totalitate de către Primărie, singura schimbare importantă este plătitorul utilităţilor, de acum municipalitatea. Ionuţ Pucheanu a spus că baza va funcţiona exact ca şi până acum, fiind gratuit la dispoziţia structurilor sportive din Galaţi, dar şi a angajaţilor din combinat ce obişnuiesc să aibă activităţi sportive aici.

Totodată, primarul Pucheanu a mai spus că pe termen lung se intenţionează lucrări de consolidare, atât la sală, cât şi la terenul de fotbal, în zona tribunei a doua, unde sunt probleme din cauza tasării terenului, urmând în prealabil să fie făcut un studiu de fezabilitate.

Citit 2340 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2017 20:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.