Oţelul, Lieştiul şi Avântul îşi încep astăzi pregătirile

Oţelul, Lieştiul şi Avântul îşi încep astăzi pregătirile
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pentru trei dintre echipele gălăţene din Liga a III-a, Oţelul, Avântul Valea Mărului şi Sporting Lieşti, începutul acestei săptămâni coincide cu începerea pregătirilor în vederea unui nou sezon competiţional. Excepţie face Metalosport, club cu o situaţie plină de incertitudini.

Cei de la Oţelul au avut cea mai scurtă vacanţă, una de trei săptămâni, după ce sezonul campioanei judeţene a fost prelungit cu cele două meciuri ale barajului de promovare. Prima întâlnire a jucătorilor are loc astăzi, la ora 18.00, la Stdionul “Oţelul”. Antrenorul principal Sorin Haraga şi secundul Eugen Baştină sunt cei care asigură conducerea tehnică, cu statut de interimat, după ce nu s-a ajuns la un acord cu Stelian Bordieanu pentru prelungirea contractului. Sunt aşteptaţi o parte dintre cei care au obţinut promovarea, dar şi multe noutăţi, în general jucători cu experienţă în primele două ligi. Este vorba de fotbalişti ce au mai jucat în Galaţi - Ciprian Milea, Cosmin Stoian, George Cârjan, Alexandru Chebac, George Bârlădeanu - plus mijlocaşul Vasile Alexandru (sezonul trecut la Juventus Bucureşti) şi fundaşul Sorin Răducu (sezonul trecut, în liga secundă din Ungaria, la echipa Cigand).

Avântul, reunire la Galaţi

Avântul Valea Mărului, cea mai bine clasată dintre echipele gălăţene în sezonul trecut, se întruneşte tot astăzi, în Galaţi, majoritatea jucătorilor fiind din oraş. “Locul 5 ne onorează, dar ne şi obligă pentru sezonul următor”, ne-a spus Ovidiu Lupu, fost jucător la Avântul, care acum este directorul clubului. Acesta a precizat că la reunire sunt aşteptaţi aproape toţi jucătorii din sezonul precedent şi este posibilă şi venirea a patru-cinci jucători cu care acum conducerea clubului este în discuţii. Antrenamentele se vor desfăşura în Galaţi, Tecuci şi Valea Mărului, tot sub comandat lui Valentin Cramer - antrenor principal, Cătălin Curteanu - antrenor secund şi totodată jucător, în timp ce de pregătirea portarilor se va ocupa Adrian Bontea.

Lieştenii încep de azi antrenamentele

Preocupări similare întâlnim şi la Sporting Lieşti, care se află înaintea celui de-al cincilea sezon consecutiv în Liga a III-a. Antrenor principal a rămas Ionuţ Niculcea, care îl va avea secund pe Alexandru Balaban, care şi-a încheiat activitatea de jucător. Prima întâlnire a avut loc ieri, la Lieşti, iar de astăzi vor fi reluate antrenamentele. Se mizează cam pe aceeaşi componenţă a lotului, ce va fi "împănat" cu câţiva nou-veniţi.

La Metalosport lucrurile sunt departe de a fi lămurite, problemele financiare dându-i multe dureri de cap preşedintelui Dorin Butunoiu. Săptămâna trecută, au fost discuţii pentru o asociere cu Universitatea "Dunărea de Jos", existând şi propuneri de preluarea a echipei din alte oraşe. "Au fost discuţii cu posibili finanţatori din Piteşti, Oneşti şi Neamţ, dar toţi doresc doar să preia clubul. Nici discuţiile cu cei din conducerea Universităţii gălăţene nu au avut finalitatea dorită, aşa că vom continua să căutăm soluţii până pe 20 iulie, termenul-limită pentru înscriere în campionat. Aşteptăm cu încredere un semnal favorabil din partea Primăriei, altfel nu văd rezolvarea", a declarat Butunoiu.

Printre "noutăţile" aşteptate la reunirea Oţelului se află Milea, Stoian, Cârjan, Alexandru Chebac, Bârlădeanu, mijlocaşul Vasile Alexandru şi fundaşul Sorin Răducu.

Citit 3245 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iulie 2017 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.