Tehnician experimentat, alături de fotbalistele de la FC Universitatea Galaţi
Foto: Prima fotografie de grup cu stafful tehnic în noua formulă

Tehnician experimentat, alături de fotbalistele de la FC Universitatea Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipele de fotbal feminin ale FC Universitatea Galaţi şi-au reluat antrenamentele, cu o surpriză în staff-ul tehnic, antrenorii Alexandru Caracaş şi Gabriel Călinescu avându-l acum alături pe experimentul Mihai Ciobanu.

Tinerii Caracaş şi Călinescu, fondatorii clubului, ştiind că sunt relativ la început de drum ca antrenori şi că mai au destule de învăţat, n-au avut reţineri în a cere sprijinul lui Mihai Ciobanu, cunoscutul tehnician gălăţean spunând că a acceptând cu plăcere să le fie alături. „Îmi cereau sfaturi deseori când ne întâlneam la stadion, la Dunărea. Sunt băieţi tineri, deschişi, care vor să contruiască ceva frumos şi au arătat că pot, astfel că entuziasmul şi pasiunea lor, ca şi ale fetelor, m-au cucerit. Mai ales că acum nu am alt angajament, am acceptat cu mare plăcere să le fiu alături. Desigur, este vorba de voluntariat”, a spus Mihai Ciobanu.

Alexandru Caracaş a mărturisit că ideea a venit ca ceva firesc: „Dumnealui a fost primul om de fotbal care ne-a încurajat. Încă de la începuturile clubului a venit şi ne-a spus că, mereu când avem nevoie de un sfat de la dumnealui, să nu ezităm”.

Mihai Ciobanu (57 ani) s-a declarat încântat, după antrenamentul de miercuri, de atmosfera făcută de fete şi potenţialul acestora. „Am văzut cam 30 de fete, toate cu o plăcere de a juca care nu are cum să nu încânte. La multe dintre ele chiar am văzut calităţi deosebite, trebuie să ajungă să şi le folosească cât mai mult în beneficiul echipei”, a mai spus Ciobanu.

Acesta şi-a început cariera de antrenor principal la nivel de seniori la sfârşitul anilor ’90, când a trecut cu lotul de tineret-rezerve de la Oţelul la FCM Dunărea, doi dintre jucătorii din acea generaţie, Ghionea şi Apostol, ajungând ulterior la echipa naţională. A trecut la CF Brăila, unde a mai lansat un fotbalist care a ajuns la „naţională”, Bănel Nicoliţă. A promovat pe FCM Dunărea în liga secundă în 2004 şi apoi a mai antrenat pe FC Botoşani, Gloria Buzău (2010-2012), Delta Tulcea (2013), iar până la finalul sezonul trecut a fost la Metalosport.

FC Universitatea va începe al treilea sezon de la înfiinţare în liga secundă, sperând că va putea încerca promovarea în Superligă, în cazul unei suplimentări adecvate a sprijinul financiar de la municipalitate. În premieră, pe lângă prima echipă, clubul va avea şi o formaţie secundă pe care o va înscrie în eşalonul al treilea, dar şi una în campionatul de junioare Under 15.

Citit 2812 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iulie 2017 11:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.