Noi TRANSFERURI la cele două echipe ale Phoenix

Noi TRANSFERURI la cele două echipe ale Phoenix
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Clubul Phoenix este în plină perioadă de activitate pe piaţa transferurilor, pentru a completa loturile celor două echipe (masculină şi feminină) din Liga Naţională pentru sezonul 2017-2018. Sfârşitul săptămânii trecute a însemnat pentru Phoenix parafarea a trei achiziţii importante, una la băieţi şi celelalte două la formaţia feminină.

Astfel, după ce anterior anunţase prelungirea contractelor cu americanul Tony Gugino și sârbul Marko Pavlovic, conducerea clubului a anunţat şi prima noutate din lotul antrenat de Florin Nini: Cătălin Petrişor, component al echipei naţionale. Are 25 de ani, înălţime 188 cm, şi a mai evoluat în carierã la SCM U Craiova, SCM Timișoara, iar sezonul trecut la CSM CSU Oradea. În ediţia trecută a Ligii Naţionale a jucat în 35 de meciuri pentru formația orădeană, finalista Cupei României și medaliata cu bronz în campionat, având următoare medii statistice pe meci: 9,6 minute jucate, 1,4 puncte, 1,1 recuperări, 1,5 pase decisive și 0,4 intercepții, iar ca procentaje, 40 la sută la aruncările de 2 puncte, 23,5 la sută la aruncările de 3 puncte și 25 la sută la libere. Noua achiziţie a clubului gălăţean a jucat cu CSM Oradea în grupele preliminare ale Champions League.

La fete, s-a ajuns la patru achiziţii

În ceea ce priveşte echipa feminină, Clubul Sportiv Phoenix Galați a semnat contractele cu două baschetbaliste din Statele Unite ale Americii, ambele venind pentru prima dată în baschetul european: Aliyah Kilpatrich şi Carolee Dillard.

Kilpatrick are 23 ani, a jucat în NCAA, la echipa North Carolina A&T Lady Angies, unde a avut sezonul trecut, în 32 de meciuri, următoarele medii statistice: 29,3 minute jucate, 12 puncte înscrise, 4,9 recuperări, 3,1 pase decisive şi 2,7 intercepţii.

Dillard are tot 23 ani, a evoluat şi ea în NCAA, pentru Little Rock Trojans, unde a avut ca medii statistice în 26 de meciuri: 12,5 minute, 2,8 puncte, 3,2 recuperări, 0,3 pase decisive, 0,5 intercepţii.

Astfel, echipa feminină gălăţeană are acum în lot trei americance, după ce în urmă cu o săptămână şi jumătate perfectase transferul jucătoarei Mariah King (27 de ani), care a mai jucat în România, în sezonul 2015-2016 la formaţia CSU Alba Iulia, cu care a participat atât în LNBF (15 meciuri), cât şi în Liga Central Europeană (CEWL, 3 meciuri), iar din ianuarie 2016 s-a transferat la U Cluj.

De asemenea, Phoenix a mai făcut în această vară un transfer din străinătate, cel al bosniacei Miljana Dzombeta. În acest moment în lotul gălăţean se mai află Alexandra Dumitrache, Florentina Grigoraş şi cele trei tinere de la LPS, Claudia Cristea, Maria Vreme şi Alina Stan.

Primul meci oficial pentru echipa feminină va avea loc pe 27 septembrie, în cadrul “Cupei României”, când Phoenix va juca în deplasare, la CS Universitatea Alba Iulia – echipă nou promovată în campionatul feminin, iar pe 30 septembrie, pe teren propriu.

Citit 1505 ori Ultima modificare Luni, 21 August 2017 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.