Etapă nefavorabilă pentru echipele gălăţene

Etapă nefavorabilă pentru echipele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Runda a cincea din eşalonul al treilea de fotbal a fost parţial favorabilă echipelor gălăţene angrenate în competiţia Seriei I. Oţelul a făcut doar egal la Darabani, Valea Mărului a pierdut acasă, ca şi Metalosport la Focşani, iar Sporting a obţinut victorie în deplasare.

Oţelul a dominat teritorial prima parte a meciului, dar fără prea multe ocazii. Meciul a fost spectacular, dar groaznic, din cauza terenului plin de dâmburi, în care ambele combatante au fost nevoite să joace doar cu mingi pe sus. Gazdele au fost mai norocoase şi au deschis scorul la una dintre puţinele lor acţiuni, în minutul 53, prin Melinte, în timp ce “oţelarii” au egalat prin Alexandru Muscă, din penalti, în minutul 77, partida încheindu-se cu scorul de 1-1 (0-0).
Antrenorul Damian Băncilă a folosit următoarea formulă: Udeanu – Vasile, Gîţă, Sălăgeanu, Sevastian – Itoafa (Bahnaşu), Ilie – Stoian (Bârlădeanu), Silvestre (Cârjan), Crihană (Oprea) – Muscă. Rezerve neutilizate: Vlasie, Chiriac, Maftei.
În urma acestui rezultat, SC Oţelul Galaţi a coborât pe locul al treilea, la egalitate cu Aerostar Bacău, cu 11 puncte acumulate, golaveraj 15-3, la două puncte distanţă de liderul AFC Hărman (13 puncte, golaveraj 14-1).
 
Victorie pentru lieşteni
 
Singurul rezultat victorios al echipelor noastre a fost cel al lieştenilor de la Sporting. Aceştia au jucat în deplasare, la CSM Roman, într-o confruntare între două combatante fruntaşe: gazdele  - locul cinci, Sporting - locul trei. A fost un meci bun, cu multe goluri şi numeroase ocazii irosite. Cu o evoluţie mai sigură, conjudeţenii noştri au încheiat cu o frumoasă victorie: 3-1, după 1-1 la pauză. Lieştenii au deschis scorul prin Munchiu, care a transformat un penalti, apoi au fost egalaţi. Repriza secundă a aparţinut oaspeţilor, care au fructificat două dintre ocaziile construite. Autorii reuşitelor - Iancu şi Zaharia. Sporting a urcat pe locul doi (la egalitate de puncte cu Hărman, dar cu un golaveraj inferior), cu 13 puncte, din patru victorii şi un egal. Peste două zile se va da verdictul în cazul Metalosportului (pentru formarea de jucători), decizie pe care Clubul Sporting o doreşte a fi favorabilă privind o posibilă depunctare.
Iată echipa aliniată de Ionuţ Niculcea: Vădeanu – Stancu (Bursuc), Dg. Voicu, Manea, Filimon – Munchiu, Ionuţ Constantinescu – Iancu, Mihu (Lovin), Zaharia – Coman (Blănaru, Cană).
 
Deocamdată, Avântul Valea Mărului nu  mai reuşeste să repete evoluţia din returul campionatului trecut. Sâmbătă a jucat acasă, cu Aerostar Bacău şi a pierdut la scorul de 1-3 (1-1). Vălmărenii au egalat, prin Ionuţ Cristian, au irosit câteva ocazii uriaşe – printre care şi două bare, prin A. Frunză şi I. Cristian – dar au părăsit terenul învinşi. „Unsprezecele” aliniat: D. Constantinescu – Apostol, Căldăraru, D. Voicu, Cr. Frunză – Jurgen, Vârlan, Iacob, I. Cristian – A. Frunză, Gârleanu. Au mai intrat: Dodan, G. Dănăilă, Antofe şi Marin.
Din păcate, Metalosport nu reuşeşte să ţină pasul cu competiţia, pierzând, încă o dată, la un scor categoric. A jucat la CSM Focşani, unde gazdele s-au impus cu 8-0 (2-0). „Metalurgiştii” au rezistat 40 de minute, după care în repriza secundă, au cedat complet.
În etapa a şasea se va juca astfel: Oţelul – CSM Paşcani (sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 18,00, pe Stadionul Oţelul), Sporting – AFK Miercurea Ciuc, AFC Hărman – Avântul Valea Mărului şi Metalosport – Cetate Râşnov.

Citit 2318 ori Ultima modificare Duminică, 24 Septembrie 2017 23:11

4 comentarii

 • postat de NORDICUL
  Miercuri, 27 Septembrie 2017 10:32
  82.137.13.***
  DACA VREM SA FORMAM O ECHIPA NOUA ,AR TREBUI UN ANTRENOR CU EXPERIENTA , CA DOAR NU FORMAM SI ANTRENORI ACUM.
  0
  0
  Raportează
 • postat de TREZIREA OSTENILOR
  Marți, 26 Septembrie 2017 12:24
  5.13.134.***
  A inceput sa scartaie echipa sau mai degraba PROSTIA SCHIMBARII ANTRENORULUI TRECUT ESTE PROBLEMA DE FAPT SI DE DREPT, CAUZA PRINCIPALA?

  ORICARE AR FI CAUZA AR CAM FI CAZUL SA VA TREZITI RAPID FIINDCA OBIECTIVUL VOSTRU SE DUCE DRAQ LA CUM MERG CLELALTE COMPETITOARE.


  "GRIGORAS CEL MAI TARE DIN ORAS"?
  0
  1
  Raportează
 • postat de titi
  Luni, 25 Septembrie 2017 14:22
  84.243.108.***
  Petre Grigoras, cel mai tare din oras!!! asta daca si autoritatile se vor implica in promovarea echipei Otelul in ligile superioare... daca nu, asta este, macar nu mai visam frumos!!!
  4
  5
  Raportează
 • postat de STEEL
  Luni, 25 Septembrie 2017 10:00
  188.216.253.***
  asteptam demisia pseudo-antrenorului Bancila, echipa joaca de la slab la foarte slab sub comanda lui.
  5
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.