CSU Danubius a încheiat anul cu o victorie grea

CSU Danubius a încheiat anul cu o victorie grea
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ultima reprezentaţie handbalistică din acest an a fetelor de la CSU Danubius s-a încheiat cu o victorie, la scorul de 20-17, foarte muncită şi cu trăiri intense, atât pentru jucătoare, cât şi pentru publicul prezent sâmbătă seara, la Sala "Dunărea" din Galaţi.

Meciul cu CSM Slatina, ultima clasată în Liga Naţională, a devenit mai greu decât se anticipa. O echipă fără nume sonore, dar cu jucătoare bătăioase şi o antrenoare foarte bună, a luptat pentru fiecare minge, uneori cu metode caracteristice altor sporturi. Iar în unele momente s-au bucurat şi de un arbitraj prea îngăduitor faţă de jocul lor, vehement contestat de antrenorul gălăţean, dar şi de public.

Surprinse oarecum de o astfel de abordare, elevele antrenorului Valeriu Costea au întâmpinat mici dificultăţi, dar până la urmă au încheiat cu brio, victoria revenindu-le cu scorul de 20-17 (12-9).

Foarte curioasă a fost evoluţia scorului. Mai întâi a fost o perioadă de secetă: 1-1 (min. 6), 2-1 (min. 10) şi 5-2 (min. 13). În continuare, gălăţencele s-au desprins la 12-8, dar aproape de fiecare dată oaspetele au ripostat, chiar şi prin mijloace rudimentare. Surprinzător a arătat tabela la reluare, când, timp de 7 minute, gălăţencele nu au reuşit niciun gol, în timp ce adversarele au marcat până la 12-11, apoi au egalat la 13-13 (min. 42) şi 14-14 (min. 45), dar gazdele au revenit la 20-16, în minutul 58.

După meci, Daciana Balaban, coordonatoarea echipei gălăţene, ne-a declarat: "Ştiam că ne aşteptă un meci greu, pentru că era o şansă pentru adversare să se apropie de un loc mai bun şi nu aveau nimic de pierdut. Mă bucur că am reuşit să luptăm până în minutul 60. Sunt mândră de aceste rezultate, ne pare rău pentru cele două meciuri pierdute în aceste zece etape, dar consider că suntem pe un loc unde mai putem câştiga ceva pentru retur. În ceea ce priveşte evoluţia fluctuantă, emoţiile sunt prea mari. Sunt momente în care ne pierdem luciditatea, iar tinereţea unora dintre colege ne împiedică să marcăm mai des. Dar au fost şi meciuri în care am înscris mai mult şi am pierdut...", a declarat Daciana.

Un arbitraj curios, uneori, al cuplului buzoian Băducu/ Voicu, care a condus la multe faze de joc încâlcit şi obstrucţionist.

Învingătoarele au evoluat în formula: Elena Şerban, Emilia Anghel - Daciana Balaban 4 goluri, Cristina Marcu 1, Cristina Clisu, Denisa Şelever 1, Nicoleta Safta 2, Alla Şeiko 8, Andreea Mihart, Andreea Taivan 2, Iulia Artean Stroia, Dajana Jovanoska, Elena Livrinikj 2 şi Tamara Bokarici. Aruncări de la 7 metri - 5, una ratată, oaspetele - 5, două ratate, iar raportul minutelor de penalizare: 10-6.

După acest meci, urmează o pauză competiţională până în ianuarie, astfel că fetele vor intra în vacanţă într-o zonă sigură a clasamentului. "Ne-am luat cele trei puncte şi stăm departe de zona minată. Succesul a fost un cadou pe care ni l-am făcut singuri. Un meci care ne dă încredere şi consider, cu tărie, că jucătoarele fără experienţă vor începe să prindă încredere în ele şi să joace ceea ce ştiu", a concluzionat Valeriu Costea.

Băieţii, victorie cu efect întârziat

Handbaliştii CSU Danubius au susţinut penultimul meci al turului de campionat (eşalonul al doilea) în compania colegilor de la HC Medgidia. Deşi dobrogenii se aflau pe locul secund, iar "studenţii" pe cinci, gălăţenii şi-au trecut în cont o victorie clară: 31-26 (16-14). Cu acest succes, coroborat cu cel de la CSM Botoşani, eventual şi cu o victorie la Târgovişte (26 noiembrie, cu CSU "Valahia"), elevii antrenorului Florin Andronic îşi pot asigura poziţia a patra în clasament, cu care vor aştepta returul, pe care îl doresc mai fructuos.

Succesul cu Medgidia a fost asigurat de următorii jucători: Ungureanu, Gavrilă, Gâţă - Olaru 9 goluri, Mârşiu 9, Șahân 5, Şt. Ionel 4, Chiriac 3, Bursuc 1, Prună, Ghenghea, Ionescu şi Simo.

A arbitrat un cuplu din Adjud: M. Drăghici - I. Drăguţ.

Citit 1235 ori Ultima modificare Duminică, 19 Noiembrie 2017 15:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.