Ascensiunea continuă pentru echipele gălăţene în Superliga de şah

Ascensiunea continuă pentru echipele gălăţene în Superliga de şah
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Şahul gălăţean a avut în premieră echipe participante de la acelaşi club, atât la feminin cât şi la masculin, în Superliga Naţională, competiţii disputate simultan, săptămâna trecută, la Băile Govora. Ambele echipe au fost ale Şah Club, iar la feminin a mai fost încă una din Galaţi, cea de la ACS Smart, care a avut o evoluţie excelentă şi s-a aflat în lupta pentru medalii până în ultima rundă.
Formaţia masculină, aflată la a cincea ediţie consecutivă în eşalonul de elită, a reuşit cea mai bună clasare din istoria acestui sport în Galaţi, locul şase, cu două poziţii mai sus faţă de anul trecut. Bilanţul a fost de patru victorii, în faţa echipelor din Buzău, Craiova, Târgovişte şi Arad, un egal (cu cei din Iaşi) şi patru înfrângeri. Formaţia gălăţeană a fost formată din maeştrii internaţionali Cătălin Cârmaciu (căpitan), Serghei Vedmediuc (component al echipei naţionale din Republica Moldova), Ruslan Soltanici (R. Moldova), Lucian Ioan Filip, Eugen Mihai Dida, Dan Vaşieşiu şi Victor Vaşieşiu.
Titlul de campioană a revenit echipei Medicina Timişoara, urmată de CSM Baia Mare şi Universitatea de Vest Timişoara. Au retrogradat CSU Târgovişte şi Oltenia Craiova.
Dacă la masculin sunt trei divizii, la fete se joacă doar în Superligă, Şah Club Galaţi obţinând acceptul federaţiei de specialitate să participe cu o formaţia foarte tânără, care a avut media de vârstă de numai 13 ani! "Deşi nu au câştigat vreun meci, fetele au jucat excepţional, au progresat foarte mult şi sunt convins că au intrat în atenţia tuturor. Desigur, suntem foarte mulţumiţi şi de băieţi", a declarat Adrian Smărăndoiu, preşedinte al Şah Club. Echipa feminină a fost formată din Raisa Vulpe, Alina Vorniceanu, Corina Marina Andres şi Delia Tocu, toate având în palmares titluri de campioane naţionale la copii şi junioare.

Fetele de la ACS Smart - Teodora Trăistaru, Mălina Aciu, Teodora Vasile şi Andra Câmpean - au încheiat pe locul 5, doar rezultatul nefavorabil din ultima rundă, în faţa unui adversar cu trei componente ale lotului naţional, scoţându-le dintre medaliate. A fost al doilea an consecutiv când echipa feminină de la ACS Smart s-a aflat în lupta pentru medalii până în ultima rundă, sezonul trecut încheind pe locul patru. 

Citit 1112 ori Ultima modificare Marți, 21 Noiembrie 2017 13:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.