Iohannis cere reexaminarea Legii care instituie învățământul agricol preuniversitar

Iohannis cere reexaminarea Legii care instituie învățământul agricol preuniversitar
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, joi, 21 decembrie 2017, Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, care instituie un nou tip de unităţi de învăţământ preuniversitar: învăţământul agricol preuniversitar.

Aceste noi reglementări impun, însă, o reanalizare de către Parlament atât sub aspectul corelării acestora cu actualele prevederi şi principii cuprinse în Legea educaţiei naţionale, cât şi al efectelor în aplicarea legii, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului argumentează că introducerea în lege a unei noi secţiuni referitoare la învăţământul preuniversitar creează o posibilă situaţie de discriminare în raport cu alte domenii de activitate care poate genera dezechilibre între acestea.

De asemenea, Iohannis precizează că prin prevederile prezentei legi, prin care doar liceele agricole ar urma să fie finanţate direct prin bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, s-ar constitui o derogare nejustificată de la mai multe reglementări normative şi de la Legea cadru a descentralizării nr. 195/2006.

Sursa foto: rador.ro

Citit 989 ori Ultima modificare Joi, 21 Decembrie 2017 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.