Noul şef al IGPR, Cătălin Ioniţă, instalat oficial în funcţie
Foto: digi24.ro

Noul şef al IGPR, Cătălin Ioniţă, instalat oficial în funcţie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Noul şef al IGPR, Cătălin Ioniţă, a fost instalat oficial, vineri, 19 ianuarie 2018, în funcţie, în prezenţa ministrului de Interne, Carmen Dan. Adjunctul lui Ioniţă este Florin Dragnea, fost şef al Direcţiei de Management Operaţional din MAI. "I-am prezentat oficial pe noul inspector general şi pe inspectorul general adjunct al Poliţiei Române. (…) Ceea ce s-a întâmplat este o situaţie dificilă, motiv pentru care ne-am asumat ca într-o primă instanţă să avem o analiză profundă a realităţii din sistem, o analiză reală, consistentă. În termen de cel mult o lună de la acea analiză, să avem un plan de măsuri cu termene asumate, bine luate în calcul pentru a începe să facem ceea ce ne-am propus, şi anume reformarea sistemului", a declarat Carmen Dan.

În ceea ce priveşte demiterea fostului şef al IGPR, Bogdan Despescu, Carmen Dan a afirmat că motivele vor fi mult mai evidente atunci când va fi finalizat raportul Corpului de Control, menţionând însă "foarte proasta comunicare şi gestionare a situaţiei care a stârnit atâta interes public".

Conform unui comunicat al MAI, "ministrul a cerut ca, în cel mai scurt timp, noua conducere a IGPR să realizeze o radiografie exactă a problemelor cu care Poliţia se confruntă", iar după aceea să prezinte un plan de reformă.

Citit 1389 ori Ultima modificare Vineri, 19 Ianuarie 2018 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.