Guvernul a aprobat achiziţionarea CORVETELOR pentru armată
Foto: dcnews.ro

Guvernul a aprobat achiziţionarea CORVETELOR pentru armată
Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Executivului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, 15 februarie 2018, o hotărâre privind programul pentru corvete multifuncţionale pentru Armata Română.

"În şedinţa Guvernului, au fost adoptate două acte foarte importante cu privire la programele de înzestrare a Armatei Române. În primul rând, mă refer la hotărârea de Guvern privind programul corvete multifuncţionale, care a fost aprobată. Prin acest act normativ, guvernul stabileşte condiţiile şi procedurile de parcurs în vederea atribuirii unui acord cadru şi a unor contracte subsecvente aferente sau contract multianual de furnizare a patru corvete construite şi dotate la un şantier naval din România, precum şi a suportului logistic iniţial. (...) Foarte important, unul dintre criteriile de calificare impus agenţilor economic, cuprins în anexă, este angajamentul privind efectuarea operaţiunilor compensatorii aferente contractelor subsecvente acordului cadru pe mai multe domenii. Prin acest act normativ asigurăm întoarcerea în industria de apărare a unor resurse foarte importante", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Potrivit Hotărârii de Guvern, prima corvetă urmează a fi construită şi dotată în maximum trei ani de la semnarea primului contract subsecvent, urmând ca, în funcţie de alocările bugetare, programul să fie definitivat în maximum şapte ani.

Citit 1459 ori Ultima modificare Joi, 15 Februarie 2018 22:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.