Nu există serviciu polițienesc până la ora 16,00
Foto: zf.ro

Nu există serviciu polițienesc până la ora 16,00
Şeful IGPR, Cătălin Ioniţă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Şeful IGPR, Cătălin Ioniţă, a declarat, 16 februarie 2018, că serviciul poliţienesc nu va fi de la 8,00 la 16,00. Precizarea vine după ce sporul de 40 la sută pentru asigurarea continuităţii serviciului poliţienesc a fost acordat doar până anul trecut, urmând a fi reglementat programul poliţiştilor.

"Acesta a fost subiectul discuţiilor din teritoriu (programul de lucru - n.r.). Să nu existe nicăieri serviciu poliţienesc până la ora 16,00. Eu vă garantez că tot ceea ce fac este în acest spirit. Nu există şi nu va exista acest lucru", a afirmat Ioniţă, la finalul prezentării bilanţului Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) pe anul 2017.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a reiterat la prezentarea bilanţului Poliţiei Române că trebuie avută în vedere reorganizarea programului de lucru al poliţiştilor.

"Trebuie reorganizat programul de muncă - pentru că avem obligaţia să respectăm timpul de lucru, dar şi timpul liber necesar recuperării poliţiştilor după serviciu. Până când vom echilibra necesarul de personal, avem nevoie de modalităţi noi de organizare a serviciului poliţienesc", a explicat ea.

Pe 7 februarie, ministrul Carmen Dan a anunţat, într-o conferinţă de presă, că Poliţia Română va prezenta în maximum două săptămâni soluţii cu privire la programul de lucru al poliţiştilor, pentru a nu mai fi nevoie să fie chemaţi oameni de acasă şi să asigure totuşi continuitatea.

Citit 1951 ori Ultima modificare Vineri, 16 Februarie 2018 21:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.