Viorica Dăncilă va fi audiată de Consiliul pentru Combaterea Discriminării
Foto: gov.ro

Viorica Dăncilă va fi audiată de Consiliul pentru Combaterea Discriminării
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Viorica Dăncilă va fi audiată, marţi, 20 februarie 2018, de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), după ce, la o emisiune TV, i-a numit "autişti" pe europarlamentarii români care dezinformează, ea urmând să plece, în cursul zilei, la Bruxelles, în prima sa vizită externă în această calitate, unde se va întâlni cu liderii europeni.

CNCD "a decis să se autosesizeze cu privire la declaraţia doamnei prim-ministru Dăncilă Viorica Vasilica, din cadrul interviului acordat la televiziunea Antena 3, în seara zilei de 15 februarie 2018, care a avut următorul conţinut: "Aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţa"".

"Consiliul urmează să organizeze audierea doamnei prim-ministru în data de 20 februarie. În speţă, va fi citat la audieri şi moderatorul emisiunii respective, domnul Mihai Gâdea. În urma îndeplinirii procedurii legale, CNCD va analiza declaraţia în speţă şi comportamentul moderatorului, din perspectiva săvârşirii unei posibile fapte de discriminare, prin încălcarea dreptului la demnitate umană a persoanelor cu autism", a transmis CNCD.

Citit 944 ori Ultima modificare Duminică, 18 Februarie 2018 15:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.