Dezbatere pe tema VOTULUI prin corespondenţă

Dezbatere pe tema VOTULUI prin corespondenţă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

USR va organiza, pe 28 februarie, o dezbatere pe tema votului prin corespondenţă, cu participarea reprezentanţilor instituţiilor competente în domeniu şi a societăţii civile interesate.

Conform unui comunicat al partidului, reforma electorală a fost şi este una dintre priorităţile majore ale USR. După reducerea numărului de semnături necesare candidaturilor şi a pragurilor electorale, USR propune acum îmbunătăţirea votului prin corespondenţă.

"Ideea pe care am mers este extinderea acestei modalităţi alternative de vot şi pentru românii din ţară, nu doar pentru cei din străinătate, la parlamentare şi la alegerile prezidenţiale. Modificările şi completările sunt substanţiale, fiind făcute la nu mai puţin de trei legi. Ele includ şi facilitarea votului persoanelor care trăiesc în străinătate fără forme legale", a declarat Matei Dobrovie, deputat USR şi iniţiator al propunerii legislative. El a afirmat că USR îşi doreşte ca această lege să poată fi aplicată la alegerile prezidenţiale din 2019, "astfel încât să nu mai existe cozi uriaşe la secţiile de votare şi restrângeri ale dreptului la vot".

Citit 741 ori Ultima modificare Duminică, 18 Februarie 2018 15:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.