Tirurile vor fi transportate cu trenul
Foto: Adevărul

Tirurile vor fi transportate cu trenul
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Un tren special aparţinând CFR Marfă a plecat joi, 26 iulie 2018, la ora 0,38 din staţia Dorneşti, judeţul Suceava, spre staţia Ruse, unde a ajuns la ora 16,00.

Trenul, aflat la primul transport, va face legătura feroviară a judeţului Suceava, unde există o staţie de încărcare a tirurilor care vin din Ucraina şi urmează să ajungă în Bulgaria, Grecia sau Turcia şi este special destinat autovehiculor rutiere, pe durata transportului feroviar şoferii acestora urmând să fie transportaţi în vagoane cuşetă aparţinând CFR Marfă.

Transportul de tip Rollende-Landstrassen (RO-LA) este realizat în cadrul programului finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru CFR Marfă pe ruta Dorneşti - Giurgiu Nord - Ruse şi retur şi vizează, pe lângă revitalizarea CFR Marfă, eliminarea traficului greu de pe şoselele din România.

Transporturile tip RO-LA vor fi efectuate în trenuri de marfă complete, formate din 20 de vagoane specializate, pe care vor fi încărcate 20 de tiruri.

Reprezentanţii CFR au anunţat că deocamdată tirurile se încarcă la staţia Dorneşti, însă ulterior staţia de încărcare va fi la Siret, făcându-se pregătiri în acest sens.

CFR Marfă deţine 160 de vagoane cu care se pot face asemenea transporturi, două trenuri fiind deja pregătite pentru efectuarea acestor curse.

Citit 5493 ori Ultima modificare Joi, 26 Iulie 2018 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.