Un milion de semnături pentru Fără penali în funcții publice

Un milion de semnături pentru Fără penali în funcții publice
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat, marţi, pe Facebook, că s-au strâns un milion de semnături pentru iniţativa civică "Fără Penali în funcţii publice". Deputatul USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat că iniţiativa ar trebui să ajungă în Parlament până pe 21 septembrie.

"Pasul cel mai important al iniţiativei cetăţeneşti pentru modificarea Constituţiei este strângerea de semnături. Minimum 500.000 în toată ţara şi minimum 20.000 în jumătate din judeţe. Şi pentru asta, legea dă şase luni de la publicarea iniţiativei în Monitorul Oficial. Aceste şase luni se încheie pe 21 septembrie. Iniţiativa va ajunge pe masa Parlamentului până atunci. Am depus semnăturile la primăria din judeţul Braşov, urmează ca zilele acestea să depunem în toate judeţe", a declarat, pentru Mediafax, deputatul USR, Ionuţ Moşteanu.

"Suntem un milion! Un milion de oameni cinstiţi şi muncitori ce spun, prin semnătura lor, că nu mai vor să fie conduşi de hoţi! O bucată mare de Românie care s-a pus în mişcare şi nu mai poate fi oprită. România a fost unită de crezul #farapenali! Români din toate colţurile lumii şi ale ţării, de toate vârstele, din sate şi oraşe, toate mediile sociale şi profesionale, de toate etniile au semnat iniţiativa de modificare a Constituţiei. Mai mult, au devenit voluntari #farapenali petrecându-şi timpul liber în stradă, la semnături sau mobilizându-şi comunităţile în care trăiesc, aici sau în diaspora. Ne-au unit setea de dreptate, nevoia de cinste în viaţa publică, dragostea pentru ţară. Ştiu că par vorbe mari, dar le-am auzit de la oameni care le-au rostit, ca pe cel mai natural lucru din lume. Vom lupta ca fiecare semnătură să fie validată, de primării şi de CCR şi ca #farapenali să ajungă în Parlament şi în Constituţie. Fiecare semnătură este un om care a ales să nu stea deoparte. A ales să spere şi să lupte. Schimbarea este posibilă! Continuăm până la 1 septembrie!", a scris preşedintele USR, Dan Barna, pe Facebook.

Dan Barna anunţase săptămâna trecută că au fost strânse cele 500.000 de semnături, din 21 de judeţe, pentru petiţia "fără penali în funcţii publice", dar nu va fi încă depusă în Parlament, pentru că partidul vrea să ajungă la 1.000.000 de semnături.

"În momentul de faţă (15 august - n.r.) sunt 21 de judeţe cu 20.000 de semnături, dar continuăm strângerea, pentru că la Braşov au fost invalidate undeva la 15 la sută dintre semnături. Trebuie să avem o rezervă în fiecare judeţ, ca să fim siguri că nu o să fie probleme cu unele primării. Continuăm strângerea peste tot, ca să ajungem la 23.000-24.000. Noul obiectiv este să atingem 1.000.000 de semnături, pentru că avem deja aproape 800.000", a declarat, săptămâna trecută, Barna.

Citit 1890 ori Ultima modificare Marți, 21 August 2018 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.