Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România nu este pregătită pentru preluarea Consiliului Uniunii Europene, în condiţiile în care la Guvern factorii responsabili sunt schimbaţi sau pleacă, iar "lucrurile au luat-o razna".

"Trebuie să menţionez o mare îngrijorare pe care o am, cu toate că nu vă priveşte direct. E vorba de anul 2019, când România va prelua preşedinţia Consiliului UE, o poziţie extrem de onorantă şi de solicitantă, mai ales pentru Guvern. Părerea mea e că nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva. Acum câteva săptămâni, am spus că vom face faţă rezonabil, numai că între timp lucrurile au luat-o razna, la Guvern nu se mai înţeleg care sunt persoanele responsabile, persoanele care ar trebui să se ocupe de asta demisionează sau sunt demise. Cred că şi acum, în ultimul moment, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea-Dăncilă", a declarat Klaus Iohannis, la şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi-a dat demisia din funcţie vineri. Demisia vine cu mai puţin de două luni înainte de preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Negrescu era responsabil cu proiectul de pregătire şi exercitare a preşedinţiei rotative a Consiliului UE de către România.

Citit 2415 ori Ultima modificare Luni, 12 Noiembrie 2018 18:24

1 comentariu

  • postat de Sandu Marți, 13 Noiembrie 2018 07:47 109.100.103.*** Link la comentariu
    1
    2

    Dar el ca presedinte este pregatit.Ce vremuri daca am ajuns chiar sa il regretam pe predecesorul presedintecare cu toate bubele sale nu isi denigra tara.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.