Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Guvernul Dăncilă are, de ieri, șase noi miniștri. Președintele a refuzat însă numirea Liei Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor și pe cea a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.

Șeful statului a precizat, ieri, într-o declarație de presă, că este nevoie de miniștri care performează foarte bine și a cerut Guvernului să vină cu noi propuneri pentru cele două ministere. Lia Olguța Vasilescu rămâne astfel în afara Guvernului, pentru că șeful statului a acceptat revocarea ei de la Ministerul Muncii, anunță Ziare.com.
În schimb, Paul Stănescu (unul dintre adversarii lui Liviu Dragnea) rămâne în fruntea Ministerului Dezvoltării, iar Lucian Șova la Ministerul Transporturilor, pentru că Iohannis a refuzat revocarea lor din funcții până când Guvernul va face alte nominalizări.
”Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Este, după părerea mea, o soluție slabă. Soluția corectă pentru România ar fi fost și este înlocuirea unui Guvern care a creat multe probleme României. Sunt de acord să se facă o remaniere, însă trebuie să țin cont de câtva lucruri. În primul rând, este nevoie să ne amintim că ne aflăm în fața unei provocări grele. Președinția UE poate să ducă la un succes al României doar în măsura în care ministerele își fac treaba și abordarea României este una coerentă. E nevoie de miniștri care performează foarte bine. Al doilea lucru e că mai avem foarte puțin timp. Deja au început vizitele pe care le primim din partea instituțiilor europene pentru a ne ajuta și pentru a verifica dacă suntem pregătiți. Trebuie să acționăm repede”, a declarat președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a caracterizat propunerea Liei Olguța Vasilescu pentru Ministerul Transporturilor și pe cea a lui Ilan Laufer pentru Ministerul Dezvoltării drept ”nepotrivite”.

Cine sunt noii miniștri

Miniștrii propuși de PSD și acceptați de Klaus Iohannis au depus, ieri, jurământul la Cotroceni. Este vorba despre Niculae Bădălău - la Ministerul Economiei, Marius Budăi - la Ministerul Muncii, Constantin Bogdan Matei – la Ministerul Tineretului și Sportului, Daniel Breaz - la Ministerul Culturii, Alexandru Petrescu - la Ministerul Comunicațiilor, Gabriel Leş - la Ministerul Apărării (numit după ce Mihai Fifor a demisionat, înainte de a fi remaniat).

Citit 527 ori Ultima modificare Marți, 20 Noiembrie 2018 20:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.