Proiect care anulează pensiile speciale, adoptat tacit

Proiect care anulează pensiile speciale, adoptat tacit
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Senatul a adoptat, miercuri, tacit, un proiect legislativ care prevede anularea pensiilor speciale ale mai multor reprezentanţi, precum Avocatul Poporului, deputaţi şi senatori, diplomaţi şi personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti.
Proiectul legislativ care prevede anularea pensiilor speciale a fost iniţiat de mai mulţi parlamentari din PMP şi a fost adoptat miercuri, de către Senat, termenul limită de dezbatere şi adoptare fiind 26 decembrie. "Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare abrogarea prevederilor referitoare la pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă, ale personalului Curţii de Conturi, ale membrilor Corpului diplomatic consular al României, ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi ale personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, ale funcţionarilor publici parlamentari, a Avocatului Poporului, precum şi abrogarea dispoziţiilor privind indemnizaţiile pentru limită de vârstă ale deputaţilor şi senatorilor", prevede propunerea legislativă.
De asemenea, "se preconizează modificarea art. 1 al Legii nr 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi a văduvelor din război, abrogarea alin 2 şi 3 ale art. 11 din Legea privind nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război".
Propunerea legislativă pentru abrogarea unor prevederi din domeniul pensiilor de serviciu, pentru modificarea art. 1 din Legea nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, pentru abrogarea alin.(2) şi (3) ale art.11 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor, precum şi pentru modificarea art. 8 indice 5 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, a fost iniţiată de mai mulţi parlamentari din PMP.
"Sursa de finanţare pentru acoperirea creşterii cheltuielilor cu recompensele acordate invalizilor de război, veteranilor de război, văduvelor de război şi văduvelor de veterani de război, precum şi urmaşilor personalului armatei decedat în teatre de operaţii va fi asigurată prin abrogarea pensiilor de serviciu aflate în afara principiului contributivităţii, jurisprudenţei Curţii Constituţionale şi practicii statelor NATO", se arată în expunerea de motive.
După ce a fost aprobat tacit în Senat, proiectul va ajunge la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Citit 1641 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Februarie 2019 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.