Radu Mazăre, condamnat, definitiv, la nouă ani închisoare

Radu Mazăre, condamnat, definitiv, la nouă ani închisoare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, joi noapte, la nouă ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, decizia fiind definitivă. De asemenea, o pedeapsă cu executare a fost dispusă şi pentru Cristian Borcea, acesta primind cinci ani. În primă instanţă, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, în acest dosar, în iulie 2017, la patru ani de închisoare cu suspendare.

El este acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

În acest dosar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a mai dispus şi confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la Cristian Borcea.

Fostul acţionar FC Dinamo, eliberat pe 2 iulie 2018, după ce a stat în detenţie de mai bine de patru ani, fiind condamnat la şase ani şi patru luni pentru evaziune fiscală în dosarul Transferurilor, a fost încarcerat vineri la Penitenciarul Rahova.

Reprezentanţii Poliţiei Constanţa au transmis că se fac activităţi pentru sesizarea instanţei în vederea emiterii unui mandat european de arestare şi a unui mandat de urmărire internaţională a fostului primar Radu Mazăre.

Citit 1458 ori Ultima modificare Vineri, 08 Februarie 2019 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.