Kovesi, citată în calitate de suspect într-un dosar de corupţie, chiar în ziua în care urma să plece la Bruxelles

Kovesi, citată în calitate de suspect într-un dosar de corupţie, chiar în ziua în care urma să plece la Bruxelles
Fostul procuror şef al DNA crede că citarea sa în calitate de suspect este doar o răzbunare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Fostul procuror şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost citată în calitate de suspect la Secţia de Investigare a infracţiunilor din Justiţie. Kovesi susţine ca este vorba despre un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Audierea de la București ar trebui să aibă loc vineri, 15 februarie 2019, chiar în ziua în care are bilet de avion pentru a pleca la Bruxelles, lucru pe care l-a adus la cunoştinţă autorităţilor. În capitala Belgiei, fosta şefa a DNA trebuie să participe la audierea pentru funcţia de şef al Parchetului European, în comisiile speciale ale Parlamentului European.

Kovesi nu ştie exact care sunt faptele concrete de care este acuzată, dar a declarat că ia în calcul relatările apărute pe site-uri apropiate secţiei pentru magistraţi, care au anunţat punerea ei sub învinuire în cazul extrădării în urmă cu opt ani a lui Nicolae Popa, condamnat pentru prăbuşirea FNI.

"Pe citaţie sunt indicate doar trei infracţiuni, luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă. M-am prezentat la ÎCCJ şi am depus o cerere de amânare, motivând că urmează să plec din ţară pentru procedura la care ştiţi că particip. Iniţial am ştiut că audierea în Parlamentul European este pe 18 februarie 2019. Astăzi (miercuri, 13 februarie 2019 - n.r.), am primit un mail oficial în care am fost anunţată că audierea de la Bruxelles va avea loc pe 16 februarie 2019. La nici câteva ore după ce am depus cererea, a venit un poliţist şi m-a citat pentru vineri, exact când eu ar fi trebuit să plec la Bruxelles. Se încearcă blocarea mea în această procedură. Orice citaţie a unui procuror trebuie respectată. Sigur că trebuie să mă prezint. Sigur că îmi voi face apărarea. Această situaţie îmi va afecta candidatura, dar nu voi renunţa. Am muncit pentru ea, am trecut toate etapele, destul de grele, unele dintre ele", a declarat Laura Codruţa Kovesi, la Digi 24.

Comisia Europeană are o primă reacţie după citarea de ieri a Laurei Codruţa Kovesi ca suspect într-un dosar la Secţia specială de investigare a magistraţilor. "Comisia urmăreşte îndeaproape ultimele evoluţii din cadrul procedurii de selecţie. Este esenţial ca toţi candidaţii, prezentaţi de o comisie independentă de selecţie să fie trataţi corect în cursul acestui proces", a transmis Comisia Europeană, printr-un purtător de cuvânt.

Citit 824 ori Ultima modificare Joi, 14 Februarie 2019 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.