După ce două trenuri au deraiat, ministrul Transporturilor cere demisia șefului CFR Călători

După ce două trenuri au deraiat, ministrul Transporturilor cere demisia șefului CFR Călători
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Directorul general al CFR Călători, Leon Bărbulescu, ar putea plăti cu funcţia după ce două trenuri au deraiat într-o singură zi. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat, la Digi 24, că va cere, astăzi, schimbarea conducerii CFR Călători.

Sâmbătă, două incidente grave s-au produs pe calea ferată. În cursul dimineții, un vagon al unui tren care circula pe ruta Braşov - Mediaş a sărit de pe şine, iar, la câteva ore, locomotiva unui tren care circula pe ruta Braşov - Curtici a deraiat în apropiere de localitatea Săvârşin.

Contactat de un reporter Antena 3 după cele două incidente, directorul CFR Călători, Leon Bărbulescu, a spus că "nu au fost evenimente deosebite", iar călătorii sunt "în regulă", potrivit News.ro. Șeful CFR Călători a avut, însă, un răspuns neaşteptat pentru jurnaliştii care l-au întrebat despre trenurile care au deraiat în judeţele Braşov şi Arad: s-a plâns că a fost trezit din somn. "Chiar dormeam şi efectiv m-aţi trezit din somn", a declarat directorul companiei, citat de Digi 24.

Astăzi, se decide soarta conducerii CFR Călători

Comentariile și reacția șefului CFR au stârnit un val de critici, iar ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că va cere demiterea lui Leon Bărbulescu. "Sunt convins că, fără ca eu să am vreo ingerință, cei din Consiliul de Administrație (CA) de la CFR Călători îl vor lăsa pe domnul director să se odihnească în continuare, dar nu pe banii de la CFR Călători. În cursul zilei de mâine (astăzi - n.r.), o să am o discuție cu reprezentantul Adunării Generale la CFR Călători și cu președintele CA, să vină cu modificarea de urgență în ceea ce înseamnă managementul de la CFR Călători. Nu mi-a venit să cred reacția, dânsul trebuia să vină cu lucruri clarificatoare legate de aceste incidente, nu să fie trezit din somn. Drept urmare, eu sunt convins că trebuie să se odihnească, dar nu pe banii CFR Călători", a declarat ministrul Transporturilor, citat de Hotnews.

Acesta a mai spus că, sâmbătă, conducerea CFR Călători a comunicat dezastruos. "Eu eram în Ministerul Transporturilor, am chemat secretarul de stat, s-a constituit o comisie care investighează cauzele accidentului, mă așteptam ca domnul Bărbulescu asta să comunice. M-aș fi așteptat că domnul Bărbulescu să vină și să clarifice date și elemente concrete legate de proiectele pe care le avem în desfășurare pe Regionala Timișoara, unde s-a petrecut unul dintre incidente, și vorbesc de proiectul de modernizare a căii ferate, de peste două miliarde de euro, despre proiectele care se vor finaliza tot pe coridorul 4 și proiectele lansate pe Brașov - Sighișoara. M-aș fi așteptat ca dl Bărbulescu să ne vorbească despre bugetul de stat, unde au fost prevăzute sume foarte mari - și aici vorbim de măriri de peste 160 la sută pentru întreținerea de cale ferată, bani de la bugetul de stat, și 200 la sută pentru reparațiile capitale", a mai spus Răzvan Cuc.

Leon Bărbulescu a fost numit director general al CFR Călători pe 21 martie 2018.

Citit 1689 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2019 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.