Klaus Iohannis a promulgat legea privind bugetul asigurărilor sociale

Klaus Iohannis a promulgat legea privind bugetul asigurărilor sociale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că a decis să promulge legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019. Şeful statului a atacat din nou PSD, spunând că declaraţiile mincinoase şi fuga de responsabilitate nu pot ascunde evidenţa: PSD este unicul vinovat pentru faptul că la jumătatea lunii martie nu avem buget.

"Deşi nu ştim ce va face Guvernul cu legea plafoanelor, lege declarată neconstituţională (...), apoi ce va face Parlamentul cu legea bugetului de stat, am decis să promulg legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenţei şi indiferenţei PSD", a spus şeful statului, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

El a atacat din nou PSD, spunând că acesta este unicul vinovat că nu există un buget pentru anul 2019.

"Declaraţiile mincinoase şi fuga de responsabilitate nu pot ascunde evidenţa: PSD este unicul vinovat de situaţia în care ne găsim şi că la jumătatea lunii martie nu avem buget", a afirmat Iohannis.

Preşedintele le-a transmis liderilor PSD ”să plece de la guvernare” dacă nu o fac pentru ţară. ”Din cauza PSD dezvoltarea României din ultimii ani a rămas mult în urmă şi rezultatele se văd. Este culmea eşecului să nu reuşeşti să aduci dezvoltare prin investiţii majore în spitale, autostrăzi, în şcoli într-o perioadă în care economia creşte şi oportunităţi există. PSD a uitat un principiul de bază al democraţiei - când guvernezi, o faci în primul rând pentru ţară, nu pentru tine. Dacă nu e capabil să respecte acest principiu - şi dovedeşte în fiecare zi că nu este - să plece de la guvernare”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că Guvernul a trimis Parlamentului proiectul de buget abia în februarie, cu o întârziere de trei luni.

”Aşa că să nu mai ţipe PSD-ul la televizor. Declaraţiile mincinoase sunt legate de responsabilitate nu pot ascunde evidenţa. PSD este unicul vinovat de situaţia la care ne găsim. După ce a întârziat inadminsibil de mult, Guvernul nu a fost capabil nici măcar să vina cu un buget realist axat pe priorităţile României. E drept că este un buget foarte bun, dar pentru creşterea prosperităţii PSD ului, dar nu al României. Veniturile bugetului de stat sunt supraevaluate şi incerte în timp ce cheltuielile arată o preocupare vădită pentru finanţarea partidului şi a clientalii sale, a PSD şi nu pentru funcţionarea statului, în beneficiul cetăţeanului. Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care am retrimis bugetul în parlament. Mă adresez parlamentarilor: trataţi cu seriozitate, până nu e prea târziu.”, a adăugat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri Perlamentului pentru reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019, după ce judecătorii CCR au decis că legea este constituţională. Iohannis susţine că legea este fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, că nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate.

Citit 1843 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Martie 2019 01:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.