Legea bugetului, votată în aceeaşi formă

Legea bugetului, votată în aceeaşi formă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, miercuri, în plen reunit, raportul de admitere al comisiilor de specialitate la Legea bugetului, în forma trimisă la promulgare, respingând astfel cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis.

Legea bugetului a fost adoptată de Parlament cu 245 "pentru", 115 "împotrivă", două abţineri, iar trei aleşi nu au votat.

Anterior, comisiile reunite pentru buget-finanţe ale Parlamentului au dat raport de admitere la Legea bugetului, în forma adoptată iniţial, respingând astfel cererea de reexaminare a şefului statului.

De asemenea, toate amendamentele partidelor de Opoziţie au fost respinse, iar o dezbatere generală nu a avut loc, ci doar schimburi de replici acide între PSD şi PNL-USR.

Parlamentarii PSD-ALDE au susţinut că amendamentele Opoziţiei nu specifică sursele de finanţare, drept urmare nu pot fi admise. A fost prezent la dezbatere şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Acesta le-a propus aleşilor să voteze proiectul de act normativ fără dezbatere.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, vinerea trecută, Parlamentului pentru reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019, susţinând că este fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, că nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate. Demersul preşedintelui a venit după ce judecătorii CCR au respins, săptămâna trecută, sesizarea lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului pe 2019.

Iohannis i-a acuzat luni, atunci când a anunţat că a decis să promulge bugetul privind asigurările sociale, pe liderii PSD pentru că au întârziat adoptarea bugetului în Parlament şi le-a transmis acestora "să plece de la guvernare", dacă nu o fac pentru ţară. El a indicat PSD ca fiind "unicul vinovat" pentru neaprobarea bugetului până în prezent.

În replică, Partidul Social Democrat a transmis luni seară, într-un comunicat de presă, că şeful statului ar trebui să îşi ceară scuze de la cei pe care i-a afectat prin blocarea bugetului şi a catalogat blocarea bugetului drept un joc electoral.

Citit 927 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2019 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.