Acuzații grave la adresa ministrului Carmen Dan

Acuzații grave la adresa ministrului Carmen Dan
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Mihai Tudose a reacționat, luni, 22 aprilie 2019, pe Facebook, după scrisoarea deschisă a șefului DGA, Cătălin Ioniță, precizând că ministrul de Interne Carmen Dan este „mincinoasă, agresivă și incompetentă”. Fostul premier a adăugat că aceasta are o agendă proprie în cadrul instituției.

„Mincinoasă. Agresivă și Incompetentă. O reprezentare perfectă a omului lu’ Dragnea. Ministrul de Interne... Carmen Dan!!! Ieri seară a apărut următoarea declarație: «Sunt chestorul principal Ioniţă Alexandru Cătălin, şeful structurii de combatere a corupţiei din Ministerul de Interne, fost şef al Poliţiei Române. Ţinând cont de jurământul de credinţă depus pentru ţară, mă simt obligat să aduc în atenţia opiniei publice situaţia extrem de gravă în care se găseşte Ministerul Afacerilor Interne sub conducerea actualului ministru. Pentru a clarifica de la bun început, vreau să fac referire la prezentarea mincinoasă făcută de ministru în luna ianuarie 2018, când în disputa politică cu premierul de la acea vreme, Mihai Tudose, s-a prezentat public un raport din care reiese că sunt de acord cu ocuparea funcţiei de Inspector General al Poliţiei Române. Iată, vă prezint un raport înregistrat din data de 11.01.2018, din care reiese clar faptul că nu sunt de acord cu împuternicirea mea în funcţie. La acea vreme mi s-a pus în vedere să distrug acel raport, acesta fiind dovada clară că nu premierul minţea, ci ministrul de interne.»”, a scris Mihai Tudose, luni, pe Facebook.

Fostul prim-ministru reamintește momentul în care i-a cerut demisia ministrul de Interne, precizând că Ioniță recunoaște acum faptul că a mințit Carmen Dan, inclusiv aceasta făcând abuzuri și presiuni pe care nu ar trebui să le facă un ministru. „Vă aduceți aminte cum în ianuarie 2018 am cerut demisia acestei «doamne» fiindcă minte și are o agendă proprie în cadrul ministerului... Atunci «partidu’» a luat foc, am fost făcut misogin și evident deconspirat ca fiind securist și trădător... Acum, chestorul Ioniță recunoaște că «doamna» a mințit și nu numai, ci și o serie de abuzuri și presiuni care nu au nici o legătură cu ceea ce trebuie să fie un ministru de interne... Nu cred că se mai așteaptă nimeni ca «doamna» Dan să-și dea demisia... Poate chiar e util să mai stea acolo. Să o vedem și să ne reamintim cum arată «omul perfect al lu’ Dragnea/ PSD». Această mostră de jalnic caracter organizează alegerile... În fața ei depun jurământul de onoare tinerele generații de polițiști... ei stând drepți în fața unei mincinoase care, fiindcă are tricou cu PSD dat de Dady Dragnea, pare intangibilă! Această «doamnă» este membră CSAT... Nu trebuie să-și dea ea demisia... trebuie trimiși toți acasă. Urgent! P.S. Declarația chestorului Ioniță este mult mai vastă și dezvăluie și multe alte mizerii...”, a conchis Tudose.

Reacția fostului premier vine în contextul în care șeful DGA, Cătălin Ioniță, a transmis o scrisoare deschisă, în care acuză faptul că schimbările pe care vrea să le facă ministrul Carmen Dan în DGA îl vizează de fapt pe el. Acesta descrie și momentul din 2018, când s-a aflat între Carmen Dan și Mihai Tudose, spunând că a refuzat numirea la Poliție.

În urma afirmațiilor șefului DGA, vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, a solicitat audierea de urgență a lui Cătălin Ioniță și a ministrului de Interne, Carmen Dan, miercuri, în Comisia de Apărare, pentru a lămuri acuzațiile lansate în spațiul public.

Citit 696 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2019 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.