Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, joi, că viceguvernatorul Liviu Voinea a fost numit reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional (FMI), iar mandatul său va începe în 26 august. ”Liviu Voinea va prelua funcţia de senior advisor al Directorului Executiv al FMI”, se arată în comunicat.
Totodată, odată cu preluarea noului mandat, Voinea va renunţa la poziţia de viceguvernator al BNR. În plus, mandatul actualului reprezentant al României la FMI, Mugur Tolici, fost director de resurse umane al BNR, va înceta din 23 august, la cererea sa. Tolici a fost numit în actuala funcţie în august 2018, iar mandatul său era de doi ani.
Pe lângă poziţia ocupată în cadrul BNR, Liviu Voinea este în prezent şi profesor universitar. A fost ministru delegat pentru buget în guvernele Ponta 2 şi Ponta 3, din partea PSD. Potrivit Wikipedia, a obţinut premiul „Virgil Madgearu” pentru economie al Academiei Române, în anul 2007, pentru cartea "Corporaţiile transnaţionale şi capitalismul global".

Citit 398 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2019 18:15

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro