Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1 comentariu

Gheorghe Dincă, ucigaşul din Caracal, le-a spus anchetatorilor, la audierile de sâmbătă, că ar fi folosit vaselină şi carton bitumat pentru creşterea temperaturii în butoiul în care ar fi ars trupul fetei de 15 ani, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. În ceea ce o priveşte pe Luiza, bărbatul susţine că ar fi ucis-o cu o lovitură de pumn, scenariu descris şi în cazul Alexandrei Măceșanu, şi i-ar fi aruncat cadavrul în Dunăre.

Potrivit surselor citate, Gheorghe Dincă a spus la audieri că a ucis-o pe Luiza cu o lovitură de pumn, scenariu descris şi în cazul Alexandrei, iar apoi i-ar fi aruncat cadavrul în Dunăre. Anchetatorii au mai căutat şi zilele trecute după indicaţiile date de criminal legate de locul în care ar fi aruncat corpul Luizei, dar nu au găsit urme.

Sursele judiciare citate au mai declarat că ucigaşul a spus că ar fi pus cadavrul Alexandrei în butoi, iar deasupra ar mai fi pus vaselină, carton bitumat şi cârpe, pentru a creşte temperatura.

De altfel, unul dintre vecini a declarat că s-a simţit miros de cârpă arsă. "În ziua respectivă, eu am făcut grătar în curte. De la el nu am văzut niciun fum. Mirosea a cârpă... m-am dus în grădină să mă uit dacă e foc pe undeva... nu s-a văzut niciun foc, nimic. Deci a cârpă mirosea, dar nu s-a văzut nici urmă de fum, absolut nimic. A cârpă arsă, atât. (...) M-au întrebat şi de la Poliţie şi de la Parchet şi am spus că s-a simţit fum, dar nu ştiu de unde a provenit. Nu sunt singurul vecin care spune chestia asta. S-a simţit miros de cârpă în jur de 5 jumate - 7 seara, joi seara", a spus Marian, vecinul lui Dincă.

Sâmbătă, DIICOT a anunţat oficial că probele preluate din curtea lui Gheorghe Dincă conţin ADN-ul Alexandrei Măceşanu, adolescenta de 15 ani dispărută în 24 iulie, precizând că în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al fetei, "concluzie fundamentată ştiinţific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinţilor Alexandrei".

Tot sâmbătă, anchetatorii au căutat telefonul Luizei Melencu într-un lan de floarea soarelui, unde Dincă a susţinut că l-a aruncat. "A dat indicii pentru a se lămuri cazul, a cooperat. Ancheta are un curs favorabil. A crezut că Luiza şi Alexandra sunt prostituate. Asta a fost în mintea lui. A recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale", a declarat sâmbătă avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi.

Duminică, anchetatorii au reluat percheziţiile, iar anchetatorii au ridicat probe găsite în podul casei lui Gheorghe Dincă, iar după ce au verificat atent incinta au sigilat locul.

Este prima dată când echipele extinse intră în casa lui Dincă, în ultimele două zile fiind verificată grădina, care are o suprafaţă de circa cinci hectare.

Anchetatorii caută indicii cu privire la prezenţa Luizei în Casa Groazei.

Tot duminică, o femeie a sesizat Poliţia Caracal despre faptul că, aproape de locul unde a fost căutat telefonul fetei, a văzut haine de damă, aruncate în boscheţi. Şi aceste probe au fost luate de anchetatori pentru a fi expertizate, dar din primele date se pare că acestea nu îi aparţin Luizei.

Citit 1849 ori Ultima modificare Duminică, 04 August 2019 14:44

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.