Partidul lui Tăriceanu, între Pro-România şi PSD

Partidul lui Tăriceanu, între Pro-România şi PSD
Discuţii pentru o viitoare alianţă politică
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În coaliţie de guvernare cu PSD, Călin Popescu Tăriceanu anunţă, pe Facebook, o alianţă politică cu Pro România, condusă de Victor Ponta. Iniţial, şeful ALDE a anunţat că decizia a fost luată, însă a revenit ulterior, susţinând că e vorba despre discuţii. Reacţia sa a venit după ce Victor Ponta a scris pe Facebook că s-au făcut progrese în discuţiile cu Tăriceanu, dar nu s-au luat decizii. Condiţia lui Ponta: ieşirea ALDE de la guvernare.

"Discuţii fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta: am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei alianţe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune şi astfel vom fi a treia forţă politică parlamentară, după PSD şi PNL. În perioada imediat următoare, grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al alianţei şi protocolul de colaborare".

Anunţul lui Tăriceanu vine în contextul unei relaţii tensionate cu PSD, lideri ai ALDE invocând chiar posibilitatea ieşirii de la guvernare, mutare însă neformalizată până în acest moment.

La scurt timp după anunţul lui Tăriceanu, Victor Ponta a reacţionat şi el, tot pe Facebook, precizând că nu s-au luat decizii şi sugerând că are o condiţie pentru colaborarea cu ALDE, acesta să iasă de la guvernare.

"Pe 22 iulie am spus "dacă ALDE iese de la guvernare, suntem dispuşi să discutăm un proiect politic comun"! Azi am progresat foarte mult în acest sens! Nu am luat decizii - dar am discutat şi progresat! Când mai mulţi oameni se aşează la masă cu intenţii bune - sunt şanse mai mari de succes! Este o nevoie uriaşă de schimbare a modului de guvernare a ţării / un "RESET" total al administraţiei publice şi al direcţiei economice! Trebuie să găsim soluţii şi oameni capabili să le aplice! Noi Suntem ProRomânia şi ţinem cu România!", a scris Ponta.

După mesajul lui Victor Ponta, Tăriceanu a schimbat textul iniţial postat pe reţeaua de socializare şi a înlocuit "am hotărât" cu "am discutat".

Călin Popescu Tăriceanu declara, la finalul lui iulie, că a avut discuţii cu Victor Ponta şi este pentru intrarea Pro România la guvernare, arătând că astfel s-ar consolida această majoritate din zona de centru stânga.

Citit 1356 ori Ultima modificare Miercuri, 07 August 2019 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.