INTERIMAT | Șerban Valeca a preluat șefia Senatului
Foto: realitatea.net

INTERIMAT | Șerban Valeca a preluat șefia Senatului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Senatorul PSD de Argeş Şerban Valeca a preluat atribuţiile de preşedinte al Senatului, având în vedere că în plenul de luni, 2 septembrie 2019, a fost votată doar vacantarea funcţiei, în urma demisiei lui Călin Popescu Tăriceanu, nu şi o nouă propunere pentru conducerea forului legislativ.

Proiectul pentru vacantarea poziţiei de preşedinte al Senatului a fost adoptat cu 89 de voturi „pentru”, nicio abţinere, niciun vot împotrivă. Cu toate acestea, senatorii nu au votat persoana care va fi succesorul lui Tăriceanu la şefia Senatului, urmând ca un vot să fie dat într-un plen viitor.

Grupul senatorilor PSD a decis să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului. Viorica Dăncilă a precizat că locul a aparţinut ALDE, iar PSD vrea să fie corect şi să respecte acest lucru.

PNL a propus-o pe Alina Gorghiu pentru şefia Senatului, iar ALDE a stabilit, marţi, susţinerea lui Ion Popa pentru această funcţie.  Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcţii, fără acordul formaţiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleşcanu.

„Aceste decizii au fost luate cu o largă majoritate. A fost prezent şi dl Meleşcanu, care şi-a cerut scuze colegilor pentru situaţia pe care a generat-o. Nu putem accepta astfel de propunere din partea PSD, care iese din orice normă politică”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al ALDE de marţi la Parlament.

Citit 1911 ori Ultima modificare Marți, 03 Septembrie 2019 22:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.