Înscrierea pentru votul prin corespondenţă, prelungită

Înscrierea pentru votul prin corespondenţă, prelungită
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Înscrierea alegătorilor din străinătate pentru alegerile prezidenţiale, ca alegători prin corespondenţă sau ca alegători la o secţie de votare, a fost prelungită până la 15 septembrie, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu. Până joi s-au înregistrat peste 36.000 de alegători pentru votul prin corespondenţă.

Nelu Barbu a anunţat, joi, la finalul şedinţei de Guvern că s-a adoptat o ordonanţă care modifică unele aspecte din procesul electoral. "Sunt reglementări privind modul în care sunt desemnaţi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate şi locţiitorii acestora, termenele în care se fac aceste numiri, de exemplu cu 45 de zile înaintea primei zile a votării în străinătate se finalizează această procedură până cel mai târziu cu 15 zile înaintea primei zile a votării în străinătate", a anunţat, joi, Nelu Barbu.

Acesta a precizat că s-au introdus prevederi privind câteva obligaţii pentru preşedintele biroului electoral al secţiei de votare din străinătate, locţiitorul acestuia şi membrii biroului.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, până joi la ora 1.00, s-au înscris 34.763 de alegători pentru vot la secţia de votare şi 36.724 de alegători pentru votul prin corespondenţă.

Citit 1164 ori Ultima modificare Joi, 12 Septembrie 2019 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.