Mircea Diaconu nu va avea reprezentanți în secții

Mircea Diaconu nu va avea reprezentanți în secții

digi24.ro
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

CCR a respins contestaţia ALDE - Pro România împotriva deciziei BEC care stabilea necesară calitatea de partid parlamentar la momentul completării birourilor electorale pentru prezidenţiale. Astfel, alianţa care îl susţine pe Mircea Diaconu nu va putea avea reprezentanţi în secţiile de vot.

"Contestaţia formulată de Alianţa Electorală «UN OM» împotriva Deciziei nr.32/D din 27 septembrie 2019 a Biroului Electoral Central; în urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională a respins contestaţia. Hotărârea este definitivă şi se comunică Biroului Electoral Central", arată CCR într-un comunicat.

Biroul Electoral Central (BEC) a emis, sâmbătă, o decizie prin care calitatea de partid politic parlamentar trebuie îndeplinită la momentul completării birourilor electorale din ţară şi a biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate. De asemenea, BEC a stabilit, sâmbătă, prin tragere la sorţi, ordinea pe buletinele de vot a candidaţilor la alegerile prezidenţiale.

Primii cinci sunt Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor şi Viorica Dăncilă, conform unui comunicat de presă al BEC. Următorii candidaţi pe buletinele de vot sunt: Cătălin Ivan, Ninel Peia, Sebastian Popescu, John-Ion Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona Bruynseels, Viorel Cataramă şi Alexandru Cumpănaşu, potrivit sursei citate.

Pe 12 octombrie 2019, este startul oficial al campaniei electorale.

Citit 694 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2019 01:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.