Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Clinica de Chirurgie Plastică şi Arsuri din Iaşi, care va funcţiona în cadrul Spitalului "Sfântul Spiridon", a fost inaugurată miercuri, după opt ani de la începerea lucrărilor, investiţia ridicându-se la 50 de milioane de lei, scrie news.ro.

La inaugurare au fost prezenţi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, autorităţi locale şi judeţene, dar şi parlamentari ai PNL şi PMP. Noua clinică de la Iaşi are 2.500 de metri pătraţi, cinci paturi pentru tratarea cazurilor grave, alte 15 paturi destinate pacienţilor cu arsuri pe 20 la sută din suprafaţa corpului şi încă cinci paturi pentru tratamentul post-operatoriu.
Ministrul Sănătăţii a spus că fondurile necesare investiţiei au fost asigurate atât de la bugetul de stat, cât şi din finanţări de la Banca Mondială. Oficialul din fruntea Ministerului Sănătăţii a precizat că în acest moment există 13 paturi pentru tratarea pacienţilor cu arsuri grave la Bucureşti, alte două la Braşov, cinci la Timişoara, plus zece paturi, în Capitală, destinate special copiilor care suferă arsuri grave.
Conducerea spitalului ieşean susţine că întregul personal medical de la clinica inaugurată miercuri a urmat stagii de perfecţionare la Paris şi Lyon.
La evenimentul de la Iaşi a fost prezent şi preşedintele Asociaţiei "Colectiv", Eugen Iancu. Managerul Spitalului Sfântul Spiridon Iaşi, Ioan Bârliba, a declarat că îşi doreşte ca unitatea să devină Centru de Arşi, el spunând că, deocamdată, clinica va funcţiona cu 164 de angajaţi. Lucrările de consolidare a clădirii în care funcţionează noua clinică de Arşi de la Iaşi au început în 2011, fiind finalizate în anul 2016. Fondurile pentru dotarea cu aparatură au fost asigurate abia în ultimii doi ani, iar din acest motiv unitatea a fost inaugurată la opt ani de la începerea lucrărilor.
La începutul acestui an, Sorina Pintea spunea că centrul de la Iaşi şi altul similar de la Timişoara ar urma să fie deschise încă din luna mai. "Este un subiect la care România este deficitară în acest moment, vorbim de paturile pentru mari arși. Partea de dotare a Centrului de Mari Arși este finanțată de Banca Mondială", declara, pe 16 ianuarie, ministrul Sorina Pintea, citată de Mediafax.

Citit 911 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Octombrie 2019 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.