Filmare de la Colectiv, publică după patru ani

Filmare de la Colectiv, publică după patru ani

Captură video libertatea.ro
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
1 comentariu

O filmare de aproximativ 20 de minute, făcută în noaptea intervenţiei la incendiul din clubul ”Colectiv”, din urmă cu patru ani, ţinută secretă, a fost făcută publică de ziarul Libertatea. Imaginile, filmate de un subofiţer care a însoţit primul echipaj ISU Bucureşti Ilfov ajuns la locul dezastrului, furnizate de un coleg al său, ofiţer, arată dezorganizare, haos, răniţi căraţi de mâini şi de picioare sau pe paleţi, dar poate fi auzit, conform Libertatea, cel care a coordonat la un moment dat operaţiunea, Orlando Şchiopu, înjurând victimele.

Parchetul General anunţă că procurorii care au făcut ancheta privind incendiul de la Colectiv nu au avut la dosar înregistrarea video şi nici nu au ştiut de existenţa ei, dar că au cerut-o acum celor de la ISU. Şeful IGSU a explicat că imaginile nu au fost prezentate autorităţilor şi anchetatorilor pentru că nu au fost cerute "în mod punctual".

"Nu mai aveai ce să stingi. Focul din club era stins, mai rămăsese fum, trebuia să te ocupi de oamenii din exterior. Nu le-au luat nici măcar pulsul, nu s-au aplecat spre ei şi acest lucru a fost imediat vizibil când şefii au văzut imaginile şi, practic, filmarea a fost ascunsă tuturor", a declarat pentru Libertatea ofiţerul care a furnizat înregistrarea.

Un CD cu aceste imagini ar fi ajuns atunci şi la şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, care însă a declarat pentru Libertatea că, din verificările sale, un astfel de film nu a ajuns la DSU.

După incendiul din clubul "Colectiv", din seara de 30 octombrie 2015, 65 de tineri au murit, iar alţi aproape 200 au fost răniţi.

Citit 967 ori Ultima modificare Joi, 24 Octombrie 2019 17:32

1 comentariu

  • postat de comunismul Duminică, 27 Octombrie 2019 16:55 188.24.234.*** Link la comentariu
    0
    0

    foarte rusinos! abia dupa patru ani! au aparut aceste videoclipuri cu tragedia din colectiv! cine este vinovat sa plateasca! in cauza ar fi banicioiu si arafat! desi se speculeaza ca ar fi si iohannis! dar de unde! iohannis daca imi aduc eu bine aminte! el le-a adus candele in semn de respect! la cei care au murit! in colectiv! deci de unde reiese asta ca iohannis e vinovat! nu stiu!

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.