Percheziţii la firme de reciclare a gunoiului

Percheziţii la firme de reciclare a gunoiului

Pixabay
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul IPJ Mehedinţi sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, au făcut, duminică dimineaţă, 19 ianuarie 2020, 21 de percheziţii, în judeţele Mehedinţi, Hunedoara, Timiş, Prahova şi în Capitală, vizând persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5.500.000 de euro, prin infracţiuni de evaziune fiscală în domeniul reciclării deşeurilor.

Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2018 până în prezent, persoanele bănuite ar fi constituit şi aderat la un grup infracţional organizat, având ca scop obţinerea unor bonificaţii de la organizaţia de profil, pentru activităţi fictive de reciclare a deşeurilor din plastic, PET şi sticlă. Astfel, aceştia ar fi întocmit documente fictive pentru patru societăţi comerciale, consemnând în fals activităţi de colectare, transport şi predare în vederea reciclării deşeurilor, documente pe care care le-ar fi predat organizaţiei de profil în vederea obţinerii de bonificaţii, determinându-i pe reprezentanţii acestor societăţi să se sustragă de la plata taxelor datorate bugetului de stat.

La acţiunea de duminică au participat poliţişti din cadul I.G.P.R. - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi inspectoratele de poliţie ale judeţelor Mehedinţi, Hunedoara, Timiş şi Prahova.

Citit 1330 ori Ultima modificare Duminică, 19 Ianuarie 2020 15:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.