Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier
Foto: Agerpres

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul desemnat, Florin Cîţu, şi-a depus mandatul de premier desemnat. Acesta a postat un mesaj pe Facebook în care îşi explică depunerea mandatului de premier desemnat, despre care spune că trebuie interpretată în contextul prin care trece astăzi România. ”Cred că pentru avea succes în alegerile care vin, preşedintele partidului trebuie să fie şi prim-ministru”, a afirmat Cîţu.

Florin Cîţu şi-a depus mandatul joi, 12 martie 2020, când ar fi urmat ca Guvernul său să primească votul de învestitură în Parlament. ”Un mesaj important pentru români. Astăzi am luat decizia să-mi depun mandatul de Prim-Ministru desemnat Preşedintelui României. Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. Sunt un om de partid şi înţeleg să fiu alături de partid şi de Preşedintele lui în momentele dificile. Cred cu tărie că pentru avea succes, în alegerile care vin, Preşedintele partidului trebuie să fie şi Prim-Ministru”, a scris Cîţu pe Facebook.

Acesta a precizat că desemnarea de către Klaus Iohannis l-a onorat.

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a precizat că retragerea lui Cîţu este ”un gest de mare responsabilitate”. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PNL Ludovic Orban „acţionează iresponsabil”, el calificând situaţia creată drept „o golănie şi o bătaie de joc”. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că gestul lui Cîţu este cea mai bună veste pentru România, care răsuflă uşurată, iar USR a transmis că este ”dovada că tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni a fost o şaradă”.

Citit 1461 ori Ultima modificare Joi, 12 Martie 2020 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.