Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, luni seară, că nu a dat niciun ordin de ministru referitor la persoanele care demisionează din sistemul sanitar, pentru că ”nu un ordin de ministru face un cadru medical să rămână, să lupte în prima linie”. ”Asigurarea cu echipament dă încredere oamenilor să rămână şi să lupte”, a declarat Tătaru, precizând că se fac eforturi pentru dotarea cu echipamente de protecţie. Ministrul Sănătăţii a precizat că mai sunt focare mici de infectare cu coronavirus, la Deva şi Arad, dar şi în unele unităţi sanitare, dar nu se compară cu ce se întâmplă la Suceava.

”Sunt focare mici la Deva, Arad, în unele unităţi sanitare, dar nu sunt asemănătoare Sucevei. La Suceava a fost o transmitere comunitară accelerată, accentuată şi pe fondul multor persoane infectate, cât şi pe fondul unor necolerări sau erori atât medicale, cât şi ale managementului local, cât şi al unor anchete epidemiologice care nu şi-au găsit finalul, având în vedere că majoritatea dintre cei care trebuiau să facă aceste anchete sau din cei care tratau, au fost afectaţi. La Suceava am găsit o Direcţie de Sănătate Publică fără personal, încât a trebuit să aducem personal nou din clinicile universitare din Iaşi şi am reînceput aceste anchete epidemiologice, am refăcut echipele la Unităţile de Primire a Urgenţelor şi am solicitat ca tot ce înseamnă deces, chiar dacă nu au nicio legătură, să fie testat, de aceea avem atât de multe rezultate pozitive, fiindcă toţi cei care erau într-o stare gravă sau erau deja decedaţi, am solicitat să avem testări şi rezultatul a venit astăzi, de aceea l-am raportat astăzi”, declarat Nelu Tătaru, la Digi 24, luni seară.
Ministrul a mai declarat că în acest moment în spitalele de boli infecţioase sunt, în total, circa 2.500 de paturi pentru cei infectaţi cu coronavirus şi aproximativ 2.000 de cazuri. Mai multe paturi urmează să se elibereze, având în vedere că pacienţii asimptomatici sau cei cu uşoare simptome vor fi trataţi la domiciliu sau în spaţii de carantină special amenajate de autorităţi. „Numărul maxim de paturi, când vor intra spitalele de suport, vor fi 7.000 - 7.500 de paturi. Avem circa 1.600 de paturi ATI care au şi ventilatoare”, a adăugat Nelu Tătaru. Întrebat dacă există un ordin de ministru pentru personalul medical care demisionează, ministrul Sănătăţii spune că nu există un asemenea ordin şi că asigurarea cu echipament corespunzător dă încredere oamenilor să rămână şi să lupte în prima linie.
”Nu există ordin de ministru. Au fost propuneri, dar nu un ordin de ministru face un cadru medical să rămână, să lupte în prima linie. Asigurarea cu echipament dă încredere oamenilor să rămână şi să lupte. Nu vreau să mă gândesc că se creează un precedent”, a mai declarat Tătaru, referindu-se la personalul care a demisionat în ultimele zile. Nelu Tătaru afirmă că se fac eforturi pentru dotarea cu echipamente de protecţie.

Citit 1246 ori Ultima modificare Marți, 31 Martie 2020 22:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.