Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
1 comentariu

Incendiul de la Cernobîl mistuie vegetația de două săptămâni, iar autoritățile ucrainene par să nu facă față situației. Operațiunile au fost intensificate, iar capitala Kiev este acoperită de smog. Aproximativ 700 de pompieri încercau să rezolve problema cu ajutorul elicopterelor, pe cele circa 11.500 de hectare de pădure care au fost afectate. Totuși, în ultimele zile, situația a deveit din ce în ce mai gravă în apropierea granițelor României. Din cauza vântului din ultimele zile, focul mocnit de vegetaţie din jurul centralei nucleare a început să se extindă spre alte zone.

În prezent, incendiul din zona Cernobîl a înecat Kievul într-un fum dens şi toxic, capitala Ucrainei devenind astfel cel mai poluat oraş din lume, conform monitorizării atmosferice, scrie presa rusă. Pe de altă parte, primarul oraşului, Vitali Kliciko, susține că nu există un foc deschis, ci unul mocnit, iar pentru a-l stinge cu totul mai este nevoie de câteva zile. "Ploile par să fi ajutat salvatorii ucraineni să stingă incendiile din zona Cernobîl. Dar, ghinion, precipitaţiile s-au oprit, iar vântul s-a intensificat şi flăcările capătă o nouă formă",a spus Kliciko.

Având în vedere carantina strictă datorată coronavirusului, situaţia arată ca o apocalipsă completă, citează Mediafax.

Vremea contribuie la răspândirea fumului

Se pare că nici prognoza meteo nu ține cu ucrainenii. Vremea uscată şi vântul au contribuit la răspândirea focului. Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina a spus că stăpânea situaţia, însă incendiile forestiere au acaparat teritorii noi. Totodată, în timp ce focul se extinde, autorităţile locale le recomandă oamenilor să închidă geamurile, să folosească purificatoare de aer, să şteargă podelele cu o cârpă umedă şi să consume multă apă. Unii specialişti spun că au înregistrat în zonă o creştere a radiaţiilor de 16,5 ori. Particule de cesiu radioactiv 137 au intrat în atmosfera Kievului împreună cu produse de ardere, mai afirmă Mediafax.

 

Citit 4154 ori Ultima modificare Joi, 23 Aprilie 2020 07:46

1 comentariu

  • postat de UN CREDINCIOS SMERIT Luni, 20 Aprilie 2020 14:14 5.13.213.*** Link la comentariu
    6
    13

    SE spune ca o nenorocire nu vine niciodata singura...SE mai spune ca sa ne rugam DOMNULUI UNIC AL TUTUROR ca sa nu ne dea mai mult decat putem duce!!!Bietii nostri vecini si buni prieteni,dupa napasta asta de acum cu coronavirusul sa se reactiveze si amenintarea de la CERNOBAL!FIIND VORBA DE O AMENINTARE INTERNATIONALA,NORII ATAT DE TOXICI RASPANDINDU-SE NECONTROLAT CRED CA AR TREBUI O CONJUGARE A FOSRTELOR INTERNATIONALE PENTRU INABUSIREA CAT MAI GRABNICA A INCENDIULUI! SI intr-o nota mai vesela ,fiinad mare pasionat de box,sa inchei cu o urare ,sper ca va fi agreata de toti:SA NE AJUTE DUMNEZEU ca asa cum in vremea sa de glorie isi spulbera VITALIE KLITSCHKO adversarii ,asa sa invingem si noi pericolele de orice fel ce ne incearca !HRISTOS A INVIAT TUTUROR CRESTINILOR!SANATATE SI NUMAI BINE TUTUROR,INDIFERENT DE RELIGIA PRACTICATA!

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.